αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάθε πρόβλεψη που κάνουμε για το πως θα είναι ο κόσμος τα επόμενα 50 χρόνια, μπορεί να είναι λάθος»: Μια ανάλυση από τον Elon Musk

«Κάθε πρόβλεψη που κάνουμε για το πως θα είναι ο κόσμος τα επόμενα 50 χρόνια, μπορεί να είναι λάθος»: Μια ανάλυση από τον Elon Musk

Πρόσφατα ο Elon Musk, βρέθηκε στο Word Government Summit. Ο ιδρυτής των Tesla, SpaceX, SolarCity και Boring Company, ρωτήθηκε για το πως θα είναι η ζωή μας μέσα στα επόμενα 20,30 ή 50 χρόνια. Ενώ ο ίδιος θα μπορούσε να κάνει… μια απλή πρόβλεψη, επέλεξε να εξηγήσει μερικά πράγματα που δείχνουν το πόσο απρόβλεπτο είναι το μέλλον που ανοίγεται μπροστά μας.

Μίλησε αρχικά για τα videogames. Τα οποίο πριν μερικές 10ετίες, περιορίζονταν στο κλασικό παιχνίδι με τις δύο γραμμές που ανεβοκατέβαιναν στα δεξιά και αριστερά της οθόνης, και στην μέση πέταγαν ένα μπαλάκι. Σαν ένα περίεργο παιχνίδι τένις. Σήμερα, τα videogames είναι εξαιρετικά ρεαλιστικά, και με την ανάπτυξη του VR, ο χρήστης καταφέρνει να «μπει» μέσα σε αυτά.

«Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τις διαφορές μεταξύ αυτών των παιχνιδιών και της πραγματικότητας όπως την ξέρουμε», σημείωσε ο Elon Musk.

Όπως επίσης ανέφερε, η πρώτη «κανονική» πτήση του ανθρώπου, έγινε το 1903 από τους αδερφούς Wright. Μόλις 66 χρόνια αργότερα, ο άνθρωπος έφτασε στο φεγγάρι. Κάτι που μάλλον θα ακουγόταν «τρελό», το 1903. «Αν προσπαθούσες μάλιστα να μιλήσεις σε αυτούς τους ανθρώπους για το ίντερνετ, δεν θα καταλάβαιναν για τι στο καλό μιλάς», τόνισε ο Musk.

Σήμερα, όπως είπε, με μια συσκευή 100 δολαρίων μπορείς να κάνεις βιντεοκλήσεις με οποιονδήποτε άνθρωπο στον πλανήτη. Μέσω των social media μπορείς να έχεις επικοινωνία με εκατομμύρια ανθρώπους. Μπορείς να κάνεις μια ερώτηση στο Google και να λάβεις άμεσα απάντηση. «Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε αυτά τα πράγματα στο παρελθόν, ακόμα και στο άμεσο παρελθόν», εξήγησε ο γνωστός επιχειρηματίας. Και κατέληξε ότι όσες προβλέψεις κάνουμε για το μέλλον μας τα επόμενα 50 χρόνια, μπορεί να είναι λάθος. Τίποτα δεν είναι βέβαιο και όλα είναι πιθανά. Ο ίδιος πιστεύει πάντως, ότι ο άνθρωπος θα φτάσει στον Άρη και σε άλλους πλανήτες, έτσι το μέλλον μας θα είναι συναρπαστικό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + three =