αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Κάθε νέος εργαζόμενος πρέπει να μάθει αυτό το skill»: Εξηγεί ένας διάσημος επενδυτής

«Κάθε νέος εργαζόμενος πρέπει να μάθει αυτό το skill»: Εξηγεί ένας διάσημος επενδυτής

Για τον Kevin O’Leary έχουμε ξανά μιλήσει εδώ στο It’s Possible. Είναι ένας αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος και ένας από τους πιο γνωστούς επενδυτές στις ΗΠΑ. Με παρουσία και σε business τηλεοπτικές εκπομπές.

Τώρα μιλώντας στο CNBC, παραθέτει ένα skill το οποίο κατά την γνώμη του πρέπει να έχει κάθε νέος εργαζόμενος. Και δεν συνδέεται με τις δεξιότητες που συνήθως βάζουμε στα βιογραφικά.

Ποια είναι η δεξιότητα που πρέπει να έχουν οι νέοι εργαζόμενοι; Να ακούνε.

«Εάν ξεκινάτε τώρα την επαγγελματική σας πορεία, η πρώτη σας προτεραιότητα που θα πρέπει να σκεφτείτε είναι να μάθετε πώς να ακούτε. Να ακούτε τον κόσμο γύρο σας. Το αφεντικό σας. Τους συναδέλφους σας. Πάψτε και ακούστε», τονίζει ο ίδιος. Μία συμβουλή που ο ίδιος έμαθε από την CEO μίας εκ των εταιρειών του.

Όπως εξηγεί ο γνωστός businessman, εάν οι νέοι εργαζόμενοι αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στο να ακούνε αντί να μιλάνε, τότε θα μπορέσουν να δεχθούν περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες θα τους βοηθήσουν να εξελιθούν επαγγελματικά.

«Το να ακούει κανείς προσεκτικά και να καταλαβαίνει τι κάνει, γιατί το κάνει και ποιοι είναι οι κανόνες, του δίνει φοβερή δύναμη», τονίζει ο ίδιος.

Επισημαίνει ότι την συμβουλή αυτή δέχθηκε για πρώτη φορά από την επικεφαλής μίας εκ των επιχειρήσεών του, η οποία τόνισε ότι το μυστικό της επιτυχίας είναι να αναστραφεί η γενική τάση που έχει ο καθένας μας να μιλάει στα 2/3 της ημέρας και να ακούει μόνο το 1/3 αυτής.

«Αυτή άλλαξε την αναλογία. Άκουγε για τα δύο τρίτα της ημέρας και μιλούσε για το ένα τρίτο, και αυτό που έμαθε είναι ότι έτσι αποκτά τόση περισσότερη πληροφορία, με την οποία μπορεί να καταλήξει σε αποφάσεις», τονίζει ο ίδιος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − 16 =