αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΚάθε ημέρα τριγυρνούν στο μυαλό μας 60.000 σκέψεις. Εδώ είναι 3 τρικ για να ξεκαθαρίσεις το τοπίο και να φτάσεις στο 100% της απόδοσης σου

Κάθε ημέρα τριγυρνούν στο μυαλό μας 60.000 σκέψεις. Εδώ είναι 3 τρικ για να ξεκαθαρίσεις το τοπίο και να φτάσεις στο 100% της απόδοσης σου

Οι ερευνητές υπολογίζουν ότι κάνουμε περίπου 60.000 σκέψεις κάθε μέρα. Και πολλές από αυτές τις σκέψεις είναι… τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά:

Ποτέ δεν έχω αρκετό χρόνο. Δεν έχω τίποτα να φορέσω. Φαίνομαι χάλια. Το σπίτι μου δεν είναι αρκετά καθαρό. Η ζωή μου θα ήταν καλύτερη αν είχα περισσότερα χρήματα.

Η επανάληψη των ίδιων σκέψεων, η εστίαση στα αρνητικά και η ανησυχία για πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε, σας οδηγεί στο να σπαταλάτε χρόνο και ψυχική ενέργεια. 

Στο psychology today διαβάσαμε τρεις συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε τον εγκέφαλό σας και να απαλλαγείτε από τα μοτίβα σκέψης που σας εμποδίζουν να αξιοποιήσετε τις μέγιστες δυνατότητές σας.

1# Σταμάτα… να λυπάσαι τον εαυτό σου

Το να νιώθετε λύπη ή απογοήτευση είναι υγιές. Αλλά η αυτολύπηση είναι άλλο πράγμα. Τότε μεγεθύνετε την ατυχία σας και καταλήγετε να πείσετε τον εαυτό σας ότι τα προβλήματά σας είναι χειρότερα από οποιουδήποτε άλλου. Και αν δεν προσέξεις, θα σε κρατήσει ”κολλημένο”.

Όταν μπαίνετε σε ένα τέτοιο mood, δεσμευτείτε να κάνετε κάποια θετική δράση. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα – π.χ. δεν μπορείτε να διορθώσετε το πρόβλημα υγείας ενός αγαπημένου σας – μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε κάτι για να κάνετε τη ζωή σας ή τη ζωή κάποιου άλλου λίγο καλύτερη.

2# Βγάλε στην άκρη την αμφιβολία

Η αμφιβολία για τον εαυτό μας, τείνει να είναι πολύ βαθιά ριζωμένη. Ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσετε την αμφιβολία για τον εαυτό σας είναι να αμφισβητήσετε κατά μέτωπο την αρνητική σας σκέψη. Κάθε φορά που αποδεικνύετε στον εγκέφαλό σας ότι είστε πιο ικανοί από όσο νομίζετε, ο εγκέφαλός σας θα αρχίσει να σας βλέπει με ένα ελαφρώς διαφορετικό πρίσμα.

Την επόμενη φορά που ο εγκέφαλός σας θα αμφισβητήσει την ικανότητά σας να επιτύχετε, πείτε απλώς «Challenge accepted». Να είστε πρόθυμοι να αποδείξετε ότι κάνετε λάθος και να αναγνωρίσετε ότι ο εγκέφαλός σας δεν έχει πάντα δίκιο.

3# Λύσε το πρόβλημα

Είτε δυσκολεύεστε να πληρώσετε τους λογαριασμούς σας, είτε δυσκολεύεστε να συνεννοηθείτε με έναν συνάδελφο, η ενεργή επίλυση προβλημάτων είναι χρήσιμη. Το να επαναλαμβάνετε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, να φαντάζεστε καταστροφικά σενάρια και να μην παίρνετε αποφάσεις, δεν θα σας βγάλει πουθενά.

Εάν είναι ένα πρόβλημα που μπορεί να λυθεί, εργαστείτε για την αλλαγή του περιβάλλοντος. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να διορθώσετε το πρόβλημα, προσπαθήστε να αλλάξετε τη νοοτροπία σας.

Χρήσιμο tip: Προγραμματίστε 15 λεπτά κάθε μέρα για να… ανησυχείτε. Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεται κάτι εκτός αυτών των 15 λεπτών, υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι δεν είναι η στιγμή για να ανησυχείς. Όταν φτάσετε στην προγραμματισμένη ”ώρα ανησυχίας”, καθίστε και σκεφτείτε αυτό που σας απασχολεί. Θα περιορίσετε τις ανησυχίες σας σε ένα μικρό κομμάτι του χρόνου αντί να επιτρέψετε σε αυτές τις κακές σκέψεις να καταλάβουν ολόκληρη την ημέρα σας.

 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =