αρχικηVIRALΙταλός καλλιτέχνης πούλησε «αόρατο γλυπτό» προς 15.000 ευρώ

Ιταλός καλλιτέχνης πούλησε «αόρατο γλυπτό» προς 15.000 ευρώ

Πως θα σου φαινόταν να αγοράσεις ένα «αόρατο έργο τέχνης»; ‘Η μάλλον να κάνουμε την ερώτηση από την αντίστροφη μεριά: Πόσο εύκολο θα ήταν να πουλήσεις ένα τέτοιο έργο τέχνης;

Κάποιος το κατάφερε! Το αόρατο έργο (!) του Σαλβατόρε Γκαράου «Io sono», βρήκε αγοραστή και μάλιστα ανοιχτοχέρη, που πλήρωσε 15.000 ευρώ για να το αποκτήσει και να το στολίσει στο σπίτι του. Ο ευφάνταστος καλλιτέχνης δήλωσε πως: «Το κενό, δεν είναι παρά ένας χώρος γεμάτος ενέργεια, ακόμα κι αν το αδειάσουμε και δεν απομείνει τίποτα, σύμφωνα με την αρχή της αβεβαιότητας του Χάισενμπεργκ. Επομένως, υπάρχει ενέργεια που συμπυκνώνεται και μετατρέπεται σε σωματίδια, μέσα μας…».


Σύμφωνα με τις οδηγίες του Γκαράου, το… γλυπτό πρέπει να τοποθετηθεί στην κατοικία του αγοραστή χωρίς άλλα γλυπτά δίπλα του, σε έναν χώρο μήκους περίπου 2 μέτρα και πλάτους επίσης 2 μέτρα. Επειδή το κομμάτι δεν υπάρχει, δεν υπάρχουν και ειδικές απαιτήσεις φωτισμού ή θερμοκρασίας. Το μόνο απτό στοιχείο που έλαβε ο αγοραστής είναι ένα πιστοποιητικό ταυτότητας του έργου, που έχει υπογραφεί και σφραγιστεί από τον καλλιτέχνη, Σαλβατόρε Γκαράου. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 + nine =