αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙσραηλινοί επενδύουν σε ελληνικά ακίνητα, παρά την πανδημία- Το νέο ξενοδοχείο που ετοιμάζουν στην Αθήνα

Ισραηλινοί επενδύουν σε ελληνικά ακίνητα, παρά την πανδημία- Το νέο ξενοδοχείο που ετοιμάζουν στην Αθήνα

Παρά το ζόφο που επικρατεί στην ελληνική οικονομία, οι επενδυτές που διακρίνουν φως πίσω από το σκοτάδι των δεκάδων ημερήσιων θανάτων λόγω της πανδημίας δεν έχουν εκλείψει. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι Ισραηλινοί της αλυσίδας Brown Hotels και της εταιρείας Ficus Investments που εξακολουθούν να επενδύουν στα ελληνικά ακίνητα. Ενδεχομένως, η απόκτηση εγκαταλελειμμένων ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας, σε χαμηλές τιμές ιδίως κατά την περίοδο 2015-2019, να περιορίζει, ως ένα βαθμό, το ρίσκο των επενδύσεων σε νέα ξενοδοχεία.

Ωστόσο, σε μία αγορά, όπου το απρόβλεπτο αποτελεί τη νέα κανονικότητα, παρά τις ευοίωνες εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων, κάθε είδους ρίσκο σταθμίζεται. 

Το ξενοδοχείο της Ευριπίδου

Κόντρα στις αντιξοότητες, η ισραηλινή εταιρεία Ficus Investments, με επικεφαλής τους Μπάρακ Μπαούμ και Γκαλ Νίνιο, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην έναρξη των κυρίως εργασιών ανακατασκευής και μετατροπής σε ξενοδοχείου του συγκροτήματος κτηρίων στην οδό Ευριπίδου 82 στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι κατασκευαστικές εργασίες, που θα υλοποιήσει η τεχνική εταιρεία Άπαξ με επικεφαλής τον Αλ.Καρατζήμα, θα ξεκινήσουν το αμέσως προσεχές διάστημα, ενώ, αυτή τη στιγμή, ολοκληρώνονται οι εργασίες στατικής ενίσχυσης.

Το 82 Evripidou hotel αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τη θερινή περίοδο του 2021, οπότε αναμένεται οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού να είναι περιορισμένες πλην βελτιωμένες, καθώς εκτιμάται ότι οι τουριστικές αφίξεις θα περιοριστούν στο ήμισυ αυτών του 2019 και θα είναι κατά περίπου 20% υψηλότερες, σε σχέση με το 2020. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου που θα αποτελείται από 63 δωμάτια θα αναλάβει η Brown Hotels, η οποία προσβλέπει στη δυναμική του αθηναϊκού κέντρου.

Το 82 Evripidou hotel θα πάρει τη θέση των δύο εφαπτόμενων πενταώροφων κτηρίων που ενώνονται μεταξύ τους μέσω της στοάς Μανουσάκη και βρίσκονται σε οικόπεδο 470 τ.μ. Τα δύο αυτά κτήρια θα ενοποιούνται λειτουργικά και μέσω “rooftop”, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το Capital.gr.

Το ισόγειο του εξωτερικού κτηρίου αποτελείται από τέσσερα καταστήματα, οι τέσσερις όροφοί του διαθέτουν αριθμό διαμερισμάτων, ενώ στον πέμπτο όροφο αυτού βρίσκεται δώμα. Το δεύτερο, δηλαδή το οπίσθιο κτήριο βρίσκεται στο βάθος της στοάς και αποτελείται από χώρους για επαγγελματική χρήση. Ή Άπαξ που θα υλοποιήσει το ξενοδοχείο ειδικεύεται στην κατασκευή ξενοδοχειακών μονάδων, πολυτελών κατοικιών, τραπεζικών υποκαταστημάτων και εμπορικών καταστημάτων, αποτελώντας την μετεξέλιξη του in house τεχνικού και αναπτυξιακού βραχίονα του ομίλου Δασκαλαντωνάκη.

Evrip

Εκτός από το ξενοδοχείο της Ευριπίδου που η Ficus αναπτύσσει από κοινού με την Brown Hotels, η εταιρεία θα προχωρήσει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αυτόνομα στη δημιουργία καινούργιων μονάδων. Αυτές περιλαμβάνουν δύο νέα city resorts 15 δωματίων, το καθένα, στην οδό Μίκωνος στην περιοχή Ψυρρή. Πρόκειται για μία από τις πρώτες αθηναϊκές συνοικίες που αναγεννήθηκαν όταν, πριν την πανδημία, ο εγχώριος τουρισμός κατέρριπτε το ένα μετά το άλλο ρεκόρ. Στην οδό Μίκωνος, εξάλλου, απέναντι από το μεζεδοπωλείο Οινέας, βρίσκεται και το Miconos Str., ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία που πίστεψε στις προοπτικές του αθηναϊκού down town. Σε απόσταση 200 μέτρων από την Μίκωνος, στην οδό Σαρρή λειτουργεί, εδώ κι ένα χρόνο, ένα ακόμη ξενοδοχείο που έχει αναπτύξει η Ficus, το Nin & Bau που είναι υπό τη διαχείριση της ομώνυμης ισραηλινής αλυσίδας.

Η μελλοντική συμβολή των Ισραηλινών της Ficus στο αθηναϊκό οικοσύστημα φιλοξενίας, που ασφυκτιά λόγω πανδημίας, περιλαμβάνει ένα ακόμη ξενοδοχείο 60 δωματίων στην οδό Αισχύλου. Θα αντικαταστήσει και αυτό δύο ερειπωμένα κτήρια. 

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − eight =