αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΙσπανοί παίρνουν στα «χέρια» τους τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς

Ισπανοί παίρνουν στα «χέρια» τους τα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς

Στον έλεγχο του ισπανικού ομίλου Grupo Profand πέρασε πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, συμφερόντων της οικογένειας Γερουλάνου, που έβαλε τις βάσεις για τη δημιουργία του κλάδου της ιχθυοκαλλιέργειας.

Νωρίτερα το απόγευμα της Πέμπτης στέλεχος της ελληνικής εταιρείας επιβεβαίωσε στο Euroday.gr ότι το deal έκλεισε πριν από δύο ημέρες.

Στη νέα εποχή της Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς, εκτός από την Grupo Profand που εισήλθε ως στρατηγικός επένδυτης ελέγχοντας πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ελληνικής εταιρείας, το υπόλοιπο ποσοστό ελέγχεται από την κυρία Λάρα Γερουλάνου Μπαραζί, που “έτρεχε” την εταιρεία τις τελευταίες δεκαετίες και η οποία μέσω των τελευταίων μετοχικών αλλαγών αύξησε τη θέση της στην εταιρεία.

Ο όμιλος Grupo Profand, που δραστηριοποιείται στην αλιεία, στα κατεψυγμένα και φρέσκα αλιεύματα, “δίνει την ευκαιρία στην ελληνική εταιρεία να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην παραγωγή “νέων” ειδή, στην ενίσχυση των εξαγωγών της και προς την Αμερική και διάθεση μεταποιημένου προϊόντος”, λέει πηγή της εταιρείας στο Euro2day.gr.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 1 =