αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙσπανία: Αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 1.000 ευρώ

Ισπανία: Αυξάνει τον κατώτατο μισθό στα 1.000 ευρώ

Με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2022 ο κατώτατος μισθός στην Ισπανία ανεβαίνει στα 1.000 ευρώ μετά από συμφωνία που συνυπέγραψαν την Τετάρτη κυβέρνηση και συνδικάτα. 

Με την αύξηση δεν συμφώνησαν οι εργοδοτικές οργανώσεις παρά το γεγονός ότι μόλις ημέρες πριν συνυπέγραψαν με κυβέρνηση και συνδικάτα την εργασιακή μεταρρύθμιση. Σε κάθε περίπτωση, υποχρεούνται τώρα από τον νόμο να την τηρήσουν.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η αύξηση αυτή ανήκε στις προγραμματικές δηλώσεις των κυβερνητικών εταίρων και έχει προβλεφθεί στους προϋπολογισμούς του 2022.

Μέχρι σήμερα, ο κατώτατος μισθός βρισκόταν στα 965 ευρώ με προηγούμενη αύξηση την 1η Σεπτεμβρίου του 2021. Πρόκειται για 14 μισθούς ετησίως. Καθώς υπάρχουν τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και άδειας που αντιστοιχούν σε δύο μισθούς.

Η συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της υπουργού Εργασίας και δεύτερης αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιολάντας Ντίαθ και των εκπροσώπων των δύο μεγάλων συνδικάτων της Ισπανίας Unión General de Trabajadores (UGT) και Comisiones Obreras (CCOO). 

Μετά από την αύξηση, η Ισπανία λαμβάνει την 7η θέση στη λίστα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον μεγαλύτερο κατώτατο μισθό, με την πρώτη θέση να ανήκει στη Γαλλία (1.603 ευρώ).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 12 =