αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΙσπανία: «Άλμα» στην ανεργία λόγω της πανδημίας- Αυξήθηκαν στα 4 εκατ. οι άνεργοι

Ισπανία: «Άλμα» στην ανεργία λόγω της πανδημίας- Αυξήθηκαν στα 4 εκατ. οι άνεργοι

Άλμα στα 4 εκατομμύρια κατέγραψε ο αριθμός των ανέργων Ισπανών τον Δεκέμβριο, κλείνοντας τον χρόνο σε υψηλό τετραετίας καθώς η οικονομική συρρίκνωση που ήρθε ως αποτέλεσμα του κορονοϊού, έπληξε τον τουρισμό και άλλους κλάδους που απασχολούν αρκετό εργατικό δυναμικό.

Το υπουργείο Εργασίας της Ισπανίας κατέγραψε 3,89 εκατ. ανέργους, αριθμός αυξημένος κατά 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, και απέκλεισε περίπου 750.000 εργαζόμενους από το κρατικό πρόγραμμμα στήριξης των θέσεων εργασίας.

Η χρόνια υψηλή ανεργία έπληξε την οικονομία της Ισπανίας στη διάρκεια της κρίσης του 2008/2009, αλλά ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία τον Δεκέμβριο υποχωρεί κάθε χρόνο από το 2013.

Ο Joaquin Perez Rey, υφυπουργός Απασχόλησης, περιέγραψε τα στοιχεία ως άσχημα αλλά επίσης “γεμάτα ανωμαλίες”.

Δήλωσε ότι θα πρέπει να επιστρέψουν στη διάρκεια του 2021 σε αριθμούς “παρόμοιους με αυτούς που είχαμε πριν από την πανδημία”, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα επιδεινωθεί η παγκόσμια εξάπλωση του κορονοϊού.

Ο Perez Rey υπολόγισε ότι το ποσοστό της ανεργίας στο τέλος του περαασμένου έτους διαμορφώθηκε κάτω του 16%, ενώ στη διάρκεια της κρίσης έφτασε και το 27%.

Πηγή: capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × one =