αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΙδιοκτήτης ψητοπωλείου σε ντελιβερά: «Θα σε κατεβάσω στο υπόγειο και θα σε θάψω»

Ιδιοκτήτης ψητοπωλείου σε ντελιβερά: «Θα σε κατεβάσω στο υπόγειο και θα σε θάψω»

Νέα κρούσματα κακής συμπεριφοράς εργοδοτών προς ντελιβεράδες, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Αυτή τη φορά ένα νέο περιστατικό συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση που έβγαλε η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου τραβούσε από το γιακά και έσπρωχνε επί δέκα λεπτά έναν από τους ντελιβεράδες που απασχολούσε στο μαγαζί του. Μάλιστα, τον απείλησε ότι «θα τον κατεβάσει στο υπόγειο και θα τον θάψει» και ότι «θα βάλει μπράβους και θα τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι». Όλα ξεκίνησαν μετά από κρούση πελάτη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο διανομέας τον κοίταξε στραβά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

«Οι επιθέσεις σε διανομείς φαγητού συνεχίζονται! Όπως μας κατήγγειλε ο συνάδελφος Β.Κ. που εργαζόταν στο ψητοπωλείο «οδός Μερακλής» στο Βαρδάρη στις 6/2 δέχτηκε επίθεση από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού, επειδή κάποιος «πελάτης» παραπονέθηκε ότι τον κοίταξε στραβά (!)». ¨Όταν επέστρεψε από μια παραγγελία ο ιδιοκτήτης τον τραβούσε από το γιακά και τον έσπρωχνε επί δέκα λεπτά. Τον απείλησε ότι «θα τον κατεβάσει στο υπόγειο και θα τον θάψει» ότι «θα βάλει μπράβους και θα τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι», κ.α.!

Μάλιστα ο συνάδελφος κατήγγειλε ότι δούλευε τρεις μήνες στο μαγαζί υποασφαλισμένος (4 ώρες/μέρα, ενώ εργαζόταν εξαήμερο-δωδεκάωρο, με δικό του μηχανάκι και βενζίνες ενώ δεν του κατέβαλε και το δώρο Χριστουγέννων!

Το τέταρτο βίαιο περιστατικό δείχνει ότι οι επιθέσεις στους συναδέλφους από εργοδότες, όχι μόνο τυχαίες δεν είναι, αλλά εντάσσονται στα πλαίσια ενός νέου Συστήματος Εκμετάλλευσης των Εργαζομένων, όπου οι εργοδότες μας συμπεριφέρονται κυριολεκτικά ως δουλοπάροικους, πληρώνοντας και ασφαλίζοντας μας όσο θέλουν, εκμεταλλευόμενοι τους αντεργατικούς μνημονιακούς νόμους και την έλλειψη κάθε ελέγχου από τους υπευθύνους!

Ωστόσο με τη δημιουργία της Επιτροπής Αγώνα Διανομέων οργανωθήκαμε, οι συνάδελφοι αναθάρρησαν και πλέον δεν φοβούνται να καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά και εργοδοτικές αυθαιρεσίες!

Οι δώδεκα νεκροί συνάδελφοι μας εν ώρα εργασίας, οι απολύσεις όταν διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, οι ξυλοδαρμοί, η μη πληρωμή Δώρων, υπερωριών, αργιών, η άρνηση να μας παρέχουν μηχανάκι, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, να πληρώνουν βενζίνη και σέρβις όπως ορίζει ο νόμος κτλ., δυστυχώς δεν θα σταματήσουν αν εμείς οι ίδιοι δεν τους σταματήσουμε με τη οργάνωση μας και τη μαζική συμμετοχή στην Επιτροπή Αγώνα Διανομέων και το Συνδικάτο μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς και εργαζόμενους του κλάδου, να παρευρεθούν μαζικά στη κινητοποίηση-μοτοπορεία:

-Δευτέρα 11 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρη!

Κανένας συνάδελφος μόνος του – Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!

ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + ten =