αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΙαπωνική εταιρία δημιούργησε την πρώτη «ολογραφική υπηρέτρια»

Ιαπωνική εταιρία δημιούργησε την πρώτη «ολογραφική υπηρέτρια»

Τα ρομπότ εξαπλώνονται και διεισδύουν παντού, ακόμα και σε καθημερινές εφαρμογές οικιακού χαρακτήρα- ωστόσο η «Azuma Hikari» της ιαπωνικής Gatebox πάει μερικά βήματα παραπέρα, καθώς στην ουσία αποτελεί μια «ολογραφική υπηρέτρια» που «ζει» μέσα σε ένα γυάλινο δοχείο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν τρισδιάστατο χαρακτήρα, με εμφάνιση εμπνευσμένη από τα ιαπωνικά κινούμενα σχέδια (anime) που προβάλλεται μέσα στο δοχείο του. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του PC Magazine, ο χαρακτήρας είναι σε θέση να συμμετέχει σε συζητήσεις και να συνδέεται με το δίκτυο του σπιτιού ώστε να αυτοματοποιεί ορισμένες εργασίες, όπως πχ το άνοιγμα και το κλείσιμο των φώτων, ή η αποστολή εντολής σε αυτόματες ηλεκτρικές σκούπες για καθαρισμό του πατώματος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η Azuma Hikari είναι ο πρώτος χαρακτήρας με ξεχωριστή προσωπικότητα, δύο φωνές, χόμπι, πράγματα τα οποία της αρέσουν και δεν της αρέσουν κ.α. Η αλληλεπίδραση μαζί της γίνεται μέσω φωνής, και κάμερα στο πάνω μέρος του σωληνοειδούς δοχείου βοηθά ώστε η Azuma να κοιτά πάντα προς την κατεύθυνση του χρήστη- ο οποίος, όταν λείπει από το σπίτι, μπορεί να επικοινωνεί μαζί της μέσω εφαρμογής Android ή iOS, ώστε να της δίνει οδηγίες.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, το μέγεθος της μονάδας είναι 22x36x52 εκατοστά και το βάρος της πέντε κιλά. Ο προβολέας έχει ανάλυση 1280×720 και υπάρχουν στερεοφωνικά ηχεία, καθώς και υποδοχή για ακουστικά. Οι αισθητήρες περιλαμβάνουν κάμερα, μικρόφωνο, αισθητήρες κίνησης, θερμοκρασίας, υγρασίας και φωτεινότητας κ.α. Όταν διατεθεί στο εμπόριο (σε έναν χρόνο, τον Δεκέμβριος του 2017), βασική της γλώσσα θα είναι τα ιαπωνικά (αν και θεωρείται πως ήδη ετοιμάζεται μια αγγλόφωνη εκδοχή). Το κόστος αγοράς ανέρχεται στα 2.600 δολάρια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + 14 =