αρχικηVIRALΘυμάστε την παραλία που περνούν… ξυστά αεροπλάνα από πάνω; Σταματούν τα περάσματα των Boeing από εκεί

Θυμάστε την παραλία που περνούν… ξυστά αεροπλάνα από πάνω; Σταματούν τα περάσματα των Boeing από εκεί

Πολλοί αποκαλούν τις προσγειώσεις στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο ως… δραματικές. Άλλοι τις αποκαλούν απλά εντυπωσιακές! Και όλα αυτά όσοι τις παρακολουθούν έξω από το αεροπλάνο. Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι λένε συνήθως οι πιλότοι που βρίσκονται μέσα στα αεροπλάνα αυτά.

Ο λόγος για το αεροδρόμιο Princess Juliana Airport στο νησί του Αγίου Μαρτίνου στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Ο αεροδιάδρομος βρίσκεται ελάχιστα μετά από την παραλία και αποτελεί ίσως από το πιο διάσημα σημεία για παρακολουθήσεις προσγειώσεων.

Η αεροπορική εταιρεία KLM για αρκετά χρόνια εξυπηρετούσε το νησί αυτό, τρεις φορές την εβδομάδα, με ένα αεροπλάνο Boeing 747 τα γνωστά Jumbo. Και σίγουρα οι προσγειώσεις του συγκεκριμένου αεροπλάνου στο αεροδρόμιο αυτό ήταν αρκετά εντυπωσιακές σε σημείο που έκοβαν την ανάσα όσων τις παρακολουθούσαν.

Η εταιρεία όμως αποφάσισε ότι από τις 30 Οκτωβρίου το αεροδρόμιο αυτό θα εξυπηρετείτε πλέον από ένα αεροσκάφος Airbus 330. Όπως σημειώνει το Euronews, το Boeing 747 μεταφέρει 408 επιβάτες ενώ το Airbus 330, 243 και είναι σαφές μικρότερο σε όγκο και πιο εύκολο στις προσγειώσεις και απογειώσεις.

Η τελευταία πτήση με Jumbo Boeing 747 θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου και αναμένεται ότι η παραλία μπροστά στο αεροδρόμιο θα είναι ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο που θα θέλει να παρακολουθήσει την προσγείωση αυτή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − twelve =