αρχικηVIRALΘεωρούνταν ως τώρα ανέφικτο: 23χρονος ελέγχει το μέγεθος της κόρης του ματιού του

Θεωρούνταν ως τώρα ανέφικτο: 23χρονος ελέγχει το μέγεθος της κόρης του ματιού του

Κάτι που ως σήμερα οι επιστήμονες το θεωρούσαν ανέφικτο, πέτυχε ένας 23χρονος Γερμανός. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπορεί να ελέγχει το μέγεθος της κόρης του ματιού του. Ο εν λόγω μηχανισμός ο οποίος ελέγχεται από δύο μύες, θεωρείτο μέχρι σήμερα πλήρως αυτόματος, κάνοντας την κόρη μας να μεγαλώνει όταν μπαίνουμε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για να απορροφήσει περισσότερο φως και να μικραίνει σε ένα φωτεινό περιβάλλον.

Στο παρελθόν έχουν υπάρξει αναφορές για ανθρώπους οι οποίοι έμμεσα μπορούν να ελέγξουν αυτόν το μηχανισμό. Για παράδειγμα κάποιοι απλά σκεπτόμενοι τον Ήλιο μπορούν να περιορίσουν τις κόρες τους, ωστόσο κανείς δεν είχε παρατηρήσει κάποιον να τις ελέγχει άμεσα, μέσω των μυών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο International Journal of Psychophysiology και αναδημοσιεύτηκαν στο livescience.com, ο εν λόγω άντρας, φοιτητής Ψυχολογίας στο Ulm University, γνωστός μόνο με τα αρχικά του, D.W., ήταν 15 ετών όταν κατάλαβε πως μπορεί να ελέγχει το μέγεθος της κόρης του ματιού του. Αρχικά μπορούσε να αλλάξει το μέγεθος της κόρης όταν επικεντρωνόταν σε κάτι μπροστά του ή πίσω από ένα αντικείμενο, αλλά με εξάσκηση μπόρεσε να το κάνει χωρίς να επικεντρώνεται πουθενά. Για να αλλάξει το μέγεθος της κόρης απλά συγκεντρώνεται και δε χρειάζεται να σκεφτεί ένα φωτεινό ή σκοτεινό μέρος.

Όπως εξηγεί ο ίδιος: «Το να τις μικραίνω το νιώθω σαν να σφίγγω κάτι, το να τις μεγαλώνω το νιώθω σαν να χαλαρώνω εντελώς το μάτι».

Μέσα από μία σειρά δοκιμών οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν πως όντως ο D.W. κατέχει αυτή τη δυνατότητα. Μπορεί να μεγαλώσει τις κόρες του έως 2.4 χιλιοστά σε διάμετρο και να τις μικρύνει έως 0.88 χιλιοστά.

Η εύρεση περισσότερων ανθρώπων που μπορούν να το κάνουν αυτό θα βοηθήσει την ομάδα των επιστημόνων να καταλάβει αν μπορεί να υπάρξει κάποια στρατηγική για να εκπαιδευτούν οι άνθρωποι ώστε να ελέγχουν τις κόρες των ματιών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =