αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘΕΣγάλα: Οι φήμες για πτώχευση, η διάψευση από τη διοίκηση, και η αναζήτηση επενδυτή

ΘΕΣγάλα: Οι φήμες για πτώχευση, η διάψευση από τη διοίκηση, και η αναζήτηση επενδυτή

Το τελευταίο διάστημα ο αγροτικός συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα» βρίσκεται σε δύσκολη θέση γύρω από το μέλλον του. Πλέον όπως αναφέρει η «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας η τοπική επιχείρηση πλέον δίνει μάχη για «οικονομική επιβίωση» με σκοπό να ξεφύγει από τη χρηματοοικονομική ασφυξία.

Εντωμεταξύ πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι η διοίκηση της επιχείρησης εξετάζει πολυ σοβαρά το ενδεχόμενο προσφυγής της στις ευνοϊκές διατάξεις στο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα, με στόχο να αποφύγει την πτώχευση. Παρ’ όλα αυτά η επιχείρηση το διαψεύδει και συνεχίζει να αναζητά επενδυτή. Όπως αναφέρει η εφημερίδα οι συνομιλίες με την οικογένεια Καντώνια που ελέγχει την «Cosmos Aluminium», «πάγωσαν» και όλα δείχνουν πως ο «ΘΕΣγάλα» βρίσκεται σε κομβικό σημείο για το μέλλον του.

Η οικογένεια Καντώνια, σύμφωνα πάντα με την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» αν και αρχικά έκανε πίσω δεν έκλεισε οριστικά την πόρτα, καθώς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με όρους και προυποθέσεις «εφόσον όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε «η εταιρεία καταφέρει να αναδιαρθρώσει τον δανεισμό της».

Πηγές κοντά στην οικογένεια μιλώντας στην εφημερίδα ανέφεραν ότι έπειτα από εκτεταμένο οικονομικό έλεγχο στην εταιρεία κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι στην παρούσα φάση δεν μπορούν να εμπλακούν στον συνεταιρισμό. Αυτό δεν σημαίνει πως ο συνεταιρισμός είναι σε τραγική κατάσταση ή ότι το επιχειρηματικό concept των αυτόματων πωλητών γάλακτος που ανέπτυξε με μεγάλη επιτυχία έχει χάσει την αξία του. Αντίθετα, θεωρούν ότι μπορεί να σταθεί επάξια στον ανταγωνισμό, να εξελιχθεί και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να επανεξετάσουν τη στάση τους εάν αλλάξουν τα δεδομένα στην υπόθεση εξυγίανσης, κυρίως όσον αφορά στο κομμάτι των υποχρεώσεών του».

Τι υποστηρίζει το «ΘΕΣγάλα»

Από την πλευρά του «ΘΕΣγάλα» σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον της οικογένεια Καντώνια, δεν πάγωσε και συνεχίζει να υφίσταται. Παράλληλα από τον συναιτερισμό τονίζεται ότι υπάρχουν επαφές με άλλους τρεις υποψήφιους επενδυτές.

Στο μεταξύ και ενώ οι πληροφορίες πως η προσφυγή στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 106 του πτωχευτικού κώδικα, ως κίνηση που μπορεί να οδηγήσει σε δραστική μείωση των υποχρεώσεων και μαζί θα αυξήσει τις πιθανότητες εισόδου στρατηγικού επενδυτή, εντείνονται, οι συνεταιριστές τις διαψεύδουν, αφήνοντας να εννοηθεί πως «αυτό που ισχύει είναι πως βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζες αλλά και τους υπόλοιπους πιστωτές τους, προκειμένου να υπάρξει γενναία αναδιάρθρωση του δανεισμού τους, ο οποίος ανέρχεται σε 6 εκατ. ευρώ περίπου».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × two =