αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να ζήσεις 12 χρόνια περισσότερο; Η επιστήμη λέει ότι το μυστικό βρίσκεται στην «υψηλή αισιοδοξία»

Θες να ζήσεις 12 χρόνια περισσότερο; Η επιστήμη λέει ότι το μυστικό βρίσκεται στην «υψηλή αισιοδοξία»

Για να φτάσεις στην επιτυχία στον κόσμο των επιχειρήσεων, χρειάζεται χρόνος. Τίποτα δεν γίνεται μέσα σε μία νύχτα. Χρειάζεται χρόνος για να αναπτύξετε μια μεγάλη ομάδα εξαιρετικών εργαζομένων. Χρόνος να δημιουργήσετε μόνιμες ανθρώπινες επαφές, να δημιουργήσετε μόνιμες συνεργασίες και να δημιουργήσετε μακροχρόνιες σχέσεις με πιστούς πελάτες.

Ακόμα όμως κι αν δεν είστε επιχειρηματίας: Ποιος δεν ελπίζει να ζήσει μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και υγιή ζωή;

Και ενώ η σωματική δραστηριότητα μας, το καλό φαγητό και η άθληση παίζουν τον ρόλο τους, τώρα θα δούμε κάτι διαφορετικό το οποίο παραθέτει σε άρθρο του το αμερικανικό Inc.com. Δύο μελέτες, μία που διήρκεσε 10 χρόνια και μία άλλη 30 χρόνια, διαπίστωσαν ότι η «υψηλή αισιοδοξία» μπορεί να σου δώσει 11 έως 15% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, ακόμη και αφού ληφθούν υπόψη παράγοντες όπως η υγεία και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση.

«Η αισιοδοξία έχει μερικές από τις ισχυρότερες και πιο σταθερές συσχετίσεις με ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένου του μειωμένου κινδύνου καρδιαγγειακών επεισοδίων, της πνευμονικής λειτουργίας και της πρόωρης θνησιμότητας», λένε οι ερευνητές.

Η αισιοδοξία συσχετίζεται άμεσα με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθώς οι αισιόδοξοι άνθρωποι τείνουν να συμπεριφέρονται διαφορετικά: Ενώ όλοι έχουν στόχους, οι άνθρωποι που βρίσκονται στο λιγότερο αισιόδοξο άκρο του φάσματος είναι πολύ λιγότερο πιθανό να προσπαθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους. Γιατί να ξεκινήσετε ένα ταξίδι που σας φαίνεται αδύνατο να φτάσει κάπου; Από την άλλη πλευρά, «η αισιοδοξία συμβάλλει άμεσα στο πώς οι στόχοι μεταφράζονται σε συμπεριφορές». Όταν το ταξίδι φαίνεται δυνατό να στεφθεί με επιτυχία, το ξεκίνημα είναι πολύ πιο εύκολο.

Η αισιοδοξία — και η επίδρασή της στον τρόπο που σκέφτεστε, εργάζεστε και επιμένετε — μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε με τρόπους που δεν μπορούν να το καταφέρουν τα χρήματα, τα επιχειρηματικά σχέδια και το μάρκετινγκ.

Οι περισσότεροι ΄τώρα θα σκεφτούν: «Εντάξει, οπότε θα πρέπει να είμαι πιο αισιόδοξος. Αλλά δεν μπορώ απλώς να γυρίσω έναν διακόπτη». Στην πραγματικότητα μπορείς, όπως σημειώνει το αμερικανικό Inc.com.

Η έρευνα δείχνει ότι περίπου το 25% αυτού που ονομάζουμε αισιοδοξία είναι γενετικό. Αυτό σημαίνει ότι το 75% του επιπέδου αισιοδοξίας σας μπορεί να διαμορφωθεί και είναι κάτι που μαθαίνεται. Με απλά λόγια: Είναι στο χέρι μας να γίνουμε πιο αισιόδοξοι.

Σε μια μελέτη, οι συμμετέχοντες που περνούσαν πέντε λεπτά την ημέρα για δύο εβδομάδες οραματιζόμενοι τον «καλύτερο δυνατό εαυτό» τους (από άποψη επαγγελματικών, σχέσεων και προσωπικών στόχων) παρουσίασαν σημαντική αύξηση στην αισιοδοξία τους.

Εάν δεν είστε καλοί σε αυτή την οπτικοποίηση, δοκιμάστε μια άλλη προσέγγιση. Αν, όπως λέει ο Jim Rohn, είμαστε ο μέσος όρος των πέντε ανθρώπων με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο, απλώς αφιερώστε περισσότερο χρόνο με αισιόδοξους ανθρώπους. Θα σας δώσουν περισσότερο θάρρος. Θα είναι πιο υποστηρικτικοί. Ο ενθουσιασμός και οι αισιοδοξία τους θα σας επηρεάσει θετικά. Έτσι είναι πιο πιθανό να γίνεις πιο αισιόδοξος, να φτάσεις στους μεγάλους στόχους σου και τελικά να ζήσεις περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέντε απλά πράγματα που κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι κάθε ημέρα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + nineteen =