αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να γνωρίσεις κάποιον σε βαθύτερο επίπεδο; Εδώ είναι 8 ερωτήσεις που μπορείς να του κάνεις

Θες να γνωρίσεις κάποιον σε βαθύτερο επίπεδο; Εδώ είναι 8 ερωτήσεις που μπορείς να του κάνεις

Σχεδόν καθημερινά γνωρίζουμε νέα άτομα. Και ξεκινάμε μια πρώτη… αναγνωριστική συζήτηση. Οι περισσότεροι από εμάς μισούμε να μας ρωτούν ξανά και ξανά για τις δουλειές μας, τα χόμπι μας και τα αγαπημένα μας είδη μουσικής ή ταινιών. Όταν πρόκειται να γνωρίσουμε κάποιον, δεν θέλουμε απλώς αλληλεπιδράσεις σε επίπεδο επιφάνειας.

Είτε συναντάτε έναν νέο συνάδελφο, είτε έναν/μία πιθανό/η ρομαντικό σύντροφο, είτε απλώς έναν νέο φίλο, είναι πάντα πιο ενδιαφέρον να πηγαίνετε κατευθείαν στα βαθύτερα σημεία του άλλου και να παραλείπετε το λεγόμενο small talk. Το να έχετε μια λίστα ερωτήσεων που πρέπει να κάνετε σε κάποιον που μόλις γνωρίσατε θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αυτή τη σύνδεση πολύ πιο γρήγορα. Εδώ είναι μερικές τέτοιες ερωτήσεις.

Ποιο είναι το αγαπημένο πράγμα στον εαυτό σου;

Το αγαπημένο πράγμα ενός ατόμου για τον εαυτό του θα τονίσει αυτό που εκτιμά περισσότερο και είναι συνήθως κάτι που θα εκτιμούσε να δει και σε άλλους ανθρώπους. Και πάλι, μπορεί να είναι πολύ ενδεικτικό αν επιλέγει ένα φυσικό χαρακτηριστικό αντί κάτι που αφορά την προσωπικότητα.

Για ποιο πράγμα είσαι πιο ευγνώμων;

Η κατανόηση για το τι είναι ευγνώμων ένα άτομο θα σας πει πολλά για το τι εκτιμά περισσότερο στη ζωή του. Θα μπορούσε να είναι η υγεία του, η οικογένειά του ή ο πλούτος του – η απάντηση θα σας επιτρέψει να αποφασίσετε αν ταιριάζετε ως άνθρωποι, ακόμα κι αν μόλις γνωρίσατε ο ένας τον άλλο.

Για ποιο επίτευγμα σου είσαι πιο περήφανος

Όχι μόνο είναι μια εξαιρετική ερώτηση για να κάνετε σε κάποιον που μόλις γνωρίσατε εάν θέλετε να τον γνωρίσετε σε βαθύτερο επίπεδο, αλλά θα ανοίξει επίσης κάποιες πόρτες για να συζητήσετε τις προηγούμενες εμπειρίες του.

Ποιος είναι ο βαθύτερος φόβος σου;

Με μια ερώτηση σχετικά με τους φόβους, είναι πιθανό να ανακαλύψετε πράγματα για κάποιον που μόλις γνωρίσατε. Οι απαντήσεις του μπορεί να κυμαίνονται από κάτι τόσο ρηχό όσο «αράχνες» έως κάτι τόσο οικείο όπως ο θάνατος ενός γονέα ή ενός αγαπημένου προσώπου. Αυτό θα σας δείξει και πόσο ”deep thinker” είναι κάποιος.

Αν γύρναγες τον χρόνο πίσω, ποιο είναι το 1 πράγμα που θα αναιρούσες στο παρελθόν σου;

Όλοι έχουν τύψεις και λάθη για τα οποία δεν είναι περήφανοι. Μερικές από τις καλύτερες ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε σε κάποιον που μόλις γνωρίσατε αφορούν αυτές τις στιγμές και τα πράγματα που θα προτιμούσαν να σβήσουν από το παρελθόν τους. Οι απαντήσεις τους θα σας επιτρέψουν να γνωρίσετε βαθύτερα τα πιο… σκοτεινά κομμάτια τους. Πράγματα που συνήθως κρύβουμε.

Αν ήξερες ότι επρόκειτο να πεθάνεις αύριο, πώς θα περνούσες σήμερα την ημέρα σου;

Ίσως τα πιο αποκαλυπτικά κομμάτια μας να κρύβονται στις τελευταίες μας στιγμές. Αν θέλετε να γνωρίσετε κάποιον που μόλις γνωρίσατε σε πολύ βαθύτερο επίπεδο, τότε κάντε ερωτήσεις σχετικά με το τι θα έκανε τις τελευταίες του μέρες. Ερωτήσεις όπως αυτή θα αποκαλύψουν τι εκτιμούν περισσότερο στη ζωή τους. Μία τέτοια ερώτηση έκανε και ο Steve Jobs κάθε ημέρα στον εαυτό του.

Τι βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των στόχων σου;

Όλοι έχουν όνειρα. Όλοι έχουμε στόχους που θέλουμε να πετύχουμε. Τα ταξίδια, η καριέρα και οι εμπειρίες είναι συνήθως τα πράγματα που επιθυμούμε περισσότερο. Όταν συναντάτε κάποιον νέο άνθρωπο, το να του κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη λίστα του θα σας βοηθήσει να μάθετε τα πάντα για τα όνειρά του και τι θέλει περισσότερο από τη ζωή.

Ποια είναι μια δεξιότητα που θα ήθελες να μάθεις;

Ομοίως, όλοι κρυφά ευχόμαστε να είχαμε μια δεξιότητα ή ταλέντο που δεν αφιερώσαμε ποτέ χρόνο για να το μάθουμε. Η κατανόηση του τι είναι αυτό για κάποιον που μόλις γνωρίσατε, θα σας βοηθήσει να τον γνωρίσετε σε πολύ βαθύτερο επίπεδο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × two =