αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Θες να γίνεις motivational speaker στα 22 σου;»: Οι συμβουλές του Gary Vaynerchuk σε έναν «μικρό» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Θες να γίνεις motivational speaker στα 22 σου;»: Οι συμβουλές του Gary Vaynerchuk σε έναν «μικρό» (ΒΙΝΤΕΟ)

Το βλέπουμε συχνά και στην Ελλάδα. Άνθρωποι νεαρής ηλικίας που θέλουν να είναι γκουρού στο είδος τους. Και όχι μόνο αυτό, αλλά θέλουν να κάνουν δημόσιες ομιλίες σε αίθουσες γεμάτες κόσμο. Για να μεταφέρουν τις γνώσεις που θεωρούν ότι έχουν. Αλλά γιατί να ακούσει κάποιος έναν 22χρονο; Μια ενδιαφέρουσα συνομιλία του επιχειρηματία και business coach, Gary Vaynerchuk, με έναν νέο, μπορεί να μας διαφωτίσει.

«Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι: Γιατί οι άλλοι άνθρωποι πρέπει να σε ακούσουν;», λέει o Gary Vaynerchuk.

Και όντως, από εκεί ίσως ξεκινούν όλα. Από το «γιατί» να σε ακούσει κάποιος. Και γιατί, ενδεχωμένος, να πληρώσει κάποιος εισητήριο για να σε ακούσει.

«Κοίτα εμένα, δεν έδωσα καμία ομιλία πριν γίνω 34 ετών. Και η πρώτη ομιλία μου ήταν για το internet marketing, με το οποίο ήδη ασχολούμουν για 16 χρόνια», λέει ο Gary. Όπως εξηγεί, σε εκείνη την πρώτη ομιλία μίλησε για κάτι που το έκανε 365 ημέρες τον χρόνο, για πολλά χρόνια. Ενώ είχε ήδη και κάποια επαγγελματικά επιτεύγματα να παρουσιάσει.

«Μην αφήνεις κάποιον άλλο να σε κρίνει», λέει ο Gary Vaynerchuk προς τον 22χρονο. Αλλά του επισημαίνει και το Νο1 λάθος που κάνουν πολλοί: «Μην μιλάς για πράγματα που δεν γνωρίσεις».

Δεν έχει να κάνει τόσο με την ηλικία. Αλλά με τα επιτεύγματα που έχεις να παρουσιάσεις. Και τις γνώσεις που μπορείς να μεταφέρεις. Έτσι ώστε να απαντήσεις στο ερώτημα: «Γιατί να σε ακούσουν οι άλλοι;».

Δες όλο τον διάλογο παρακάτω

22 Year Old "Motivational Speakers"

My best advice on becoming a motivational speaker 🙂 This one's for all you young and ambitious people!

Gepostet von Gary Vaynerchuk am Montag, 23. Dezember 2019

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 + four =