αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να βρεις μια remote δουλειά και να δουλεύεις από οπουδήποτε στον κόσμο; Εδώ είναι τα 3 skills που πρέπει να βάλεις στο βιογραφικό σου

Θες να βρεις μια remote δουλειά και να δουλεύεις από οπουδήποτε στον κόσμο; Εδώ είναι τα 3 skills που πρέπει να βάλεις στο βιογραφικό σου

Η πανδημία ήρθε και τα άλλαξε όλα. Ακόμα και τώρα, οι remote και οι ευέλικτες θέσεις εργασίας είναι μία hot τάση στην αγορά εργασίας. Οι αναζητήσεις της Google για «remote θέσεις εργασίας» έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών από τότε που χτύπησε για πρώτη φορά o Covid-19 στις αρχές του 2020, με το 32% των ανθρώπων να επιβεβαιώνουν ότι προτιμούν μια αποκλειστικά remote εργασία, σύμφωνα με έρευνα της Gallup τον Ιούνιο του 2022 σε 8.090 εργαζομένους στις Η.Π.Α.

Ωστόσο οι remote θέσεις δεν είναι άπειρες. Οι πραγματικές remote δουλειές είναι επίσης δύσκολο να βρεθούν: Περίπου το 95% των απομακρυσμένων εργασιών έχουν γεωγραφικές απαιτήσεις, είτε πρόκειται για μια συγκεκριμένη περιοχή, χώρα ή πόλη, σύμφωνα με το FlexJobs.

Σε μια work-from-anywhere θέση, ωστόσο, οι εργαζόμενοι εργάζονται «100% εξ αποστάσεως, είναι ανεξάρτητοι από την τοποθεσία και, σε πολλές περιπτώσεις, είναι επίσης ανεξάρτητοι από μια συγκεκριμένη ζώνη ώρας», λέει στο CNBC ο career coach του FlexJobs, Toni Frana. Αναμένει ότι τέτοιες θέσεις εργασίας θα γίνουν πιο δημοφιλείς ανάμεσα στους εργαζομένους -και ο ανταγωνισμός γι’ αυτές θα αυξηθεί- τους επόμενους μήνες καθώς περισσότερες εταιρείες απαιτούν από τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο.

Εάν ελπίζετε να αποκτήσετε μια remote εργασία που θα σας επιτρέψει να εργαστείτε από οπουδήποτε στον κόσμο, η προσθήκη αυτών των 3 δεξιοτήτων στο βιογραφικό σας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε από το πλήθος, λέει το CNBC.

Επικοινωνία

Η επικοινωνία είναι μια καθολικά απαιτούμενη επαγγελματική δεξιότητα ανεξάρτητα από το είδος της θέσης για την οποία υποβάλλετε αίτηση, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντική για μια work-from-anywhere θέση. Αυτό συμβαίνει επειδή πιθανότατα θα εργάζεστε με άτομα σε διαφορετικές ζώνες ώρας και σπάνια (ή ποτέ) θα βρίσκεστε στο ίδιο δωμάτιο με τους συναδέλφους σας, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να εξηγείτε στην ομάδα πάνω σε τι εργάζεστε και πότε είστε διαθέσιμοι να βοηθήσετε. Η αποτελεσματική, προληπτική επικοινωνία μπορεί επίσης να οικοδομήσει εμπιστοσύνη και να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ remote συμπαικτών.

Εξοικείωση με τα online εργαλεία

Η εξοικείωση με τα δημοφιλή διαδικτυακά εργαλεία που χρησιμοποιούν οι εταιρείες για να επικοινωνούν και να συντονίζουν την εργασία θα σας δώσει ένα μεγάλο αβαντάζ στην αναζήτηση remote εργασίας. Το Slack, το Trello, το Zoom, το Notion και το Google Workspace είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή εργαλεία για remote εργαζόμενους.

Διαχείριση χρόνου

Ναι, μια τέτοια θέση εμπεριέχει ελευθερία. Aλλά πρέπει να είστε σε θέση να ανταποκρίνεστε στις προσδοκίες και τα deadlines, χωρίς ένας διευθυντής να κρυφοκοιτάζει… πάνω από τον ώμο σας. Οι εταιρείες δίνουν προτεραιότητα σε υποψηφίους που μπορούν να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις ώρες εργασίας, τις ευθύνες τους και να ενημερώνουν τα μέλη της ομάδας τους για τυχόν αλλαγές στα προγράμματά τους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =