αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να αυξήσεις τις πιθανότητες σου για μία προαγωγή το 2022; Εδώ είναι 5 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις

Θες να αυξήσεις τις πιθανότητες σου για μία προαγωγή το 2022; Εδώ είναι 5 παγίδες που πρέπει να αποφύγεις

Όλοι θέλουν να πάρουν μία προαγωγή στη δουλειά τους. Αλλά αυτό δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται προγραμματισμός, σκληρή δουλειά και τύχη. Ακόμα και τότε όμως, δεν είναι σίγουρο ότι θα πάρεις την προαγωγή που θες.

Ωστόσο, είναι πιθανό στην προσπάθεια σου να ανεβείς στην ιεραρχία να σαμποτάρεις άθελά σου τον εαυτό σου. Το Business Insider μίλησε με μερικούς experts και εκείνοι παραθέτουν τις παγίδες που πρέπει να αποφύγεις, αν θες να πάρεις μία προαγωγή μέσα στο 2022.

1# Μένεις σιωπηλός. Το να περιμένετε από το αφεντικό σας να αναγνωρίσει τη σκληρή δουλειά σας και να σιωπάτε για τις φιλοδοξίες σας μπορεί να μην σας πάει πολύ μακριά, σύμφωνα με την Octavia Goredema, career coach και συγγραφέα του “Prep, Push, Pivot”. Μην περιμένετε να το προσέξουν. H Goredema λέει στο Insider: «Εάν στοχεύετε σε μια προαγωγή, ξεκινήστε να κάνετε νωρίς συζητήσεις με τον μάνατζέρ σας σχετικά με τον τρόπο καθορισμού των προαγωγών, ποιοι είναι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων, το χρονοδιάγραμμα για τα θέματα προαγωγής και ποιες είναι οι απαιτήσεις για τον ρόλο που στοχεύετε». Μοιραστείτε τακτικά τις νίκες σας και βεβαιωθείτε ότι τα επιτεύγματά σας είναι ορατά στον μάνατζέρ σας.

2# Είσαι ο «παντογνώστης». Ενώ θα πρέπει να είστε ανοιχτοί σχετικά με το «γιατί» πιστεύετε ότι σας αξίζει μια προαγωγή, δεν πρέπει να είστε αλαζονικοί. Το να έχετε μια στάση “τα ξέρω όλα” είναι απίθανο να σας οδηγήσει σε μια προαγωγή, λέει στο Insider ο Ralf Specht, συγγραφέας του “Building Corporate Soul” και ειδικός στην εταιρική κουλτούρα. Οι εργοδότες θέλουν εργαζομένους που ξέρουν… τι δεν ξέρουν.

3# Άσκοπες υποθέσεις. Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε να κάνετε υποθέσεις σχετικά με την επαγγελματική σας ανάπτυξη, τονίζει η Goredema. Μερικές φορές, μπορεί να πιστεύετε ότι αξίζετε μια προαγωγή, αλλά ο διευθυντής σας στην πραγματικότητα πιστεύει κάτι διαφορετικό. «Εάν η γνώμη του διευθυντή σας δεν ευθυγραμμίζεται με τους στόχους μίας προαγωγής σας, πρέπει να καταλάβετε το γιατί. Στη συνέχεια, πρέπει να προσδιορίσετε εάν αυτό είναι κάτι που μπορείτε να διορθώσετε», λέει η ίδια. Συνήθως ξέρουμε πότε θέλουμε μια προαγωγή, αλλά το να γνωρίζουμε αν είμαστε έτοιμοι είναι μια εντελώς διαφορετική ερώτηση.

4# Φουλ άμυνα. Το να προσποιείστε ότι είστε το θύμα ή το να είστε συνεχώς αμυντικοί, δεν θα σας ωφελήσει. Οι προαγωγές έρχονται μαζί με ευθύνη και κανείς δεν προωθεί κανέναν που αρνείται την ευθύνη συνεχώς. «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να λέτε «ναι» όλη την ώρα – το αντίθετο: Εάν έχετε μια σταθερή άποψη για μια κατάσταση που έρχεται σε αντίθεση με την τρέχουσα γνώμη στο γραφείο, βεβαιωθείτε ότι η φωνή σας ακούγεται», λέει ο Specht.

5# Δεν βγαίνεις έξω από την πεπατημένη. Είναι εύκολο να συνεχίσεις να κάνεις αυτό στο οποίο είσαι καλός και αυτό που ξέρεις, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το να κάνεις απλά καλά τη δουλειά σου θα σε οδηγήσει ψηλότερα στην σκάλα. Αναζητήστε τομείς και ευκαιρίες σε εταιρείες που κινούνται γρήγορα. Αυτή είναι η συμβουλή του James Reed, του προέδρου του The Reed Group, που κατέχει έναν από τους μεγαλύτερους ιστότοπους προσλήψεων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τον Reed.co.uk. Είναι καλύτερο να είσαι ένας μέτριος διευθυντής σε έναν ταχέως εξελισσόμενο κλάδο παρά ένας εξαιρετικός σε έναν κλάδο που φθίνει, λέει ο Reed.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως ξοδεύουν τον χρόνο [και τα χρήματα] τους οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι: Η επιστημονική έρευνα δίνει 3 απαντήσεις

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 3 =