αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘες να ακούγεσαι ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση; Τότε βγάλε αυτές τις 6 φράσεις από το λεξιλόγιο σου (εδώ έχουμε και 6 εναλλακτικές)

Θες να ακούγεσαι ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση; Τότε βγάλε αυτές τις 6 φράσεις από το λεξιλόγιο σου (εδώ έχουμε και 6 εναλλακτικές)

Όλοι έχουμε αυτή τη μικρή φωνή στο κεφάλι μας που λειτουργεί ως βαρίδι σε ό,τι κάνουμε ή λέμε. Αν την αφήσουμε να μας ελέγξει, μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο ικανοί. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι να μην καταφέρουμε αυτά που θέλουμε.

Ποτέ δεν είναι εύκολη η πλοήγηση σε δύσκολες στιγμές, αλλά υπάρχουν τρόποι για να επαναπροσδιορίσουμε τις σκέψεις μας και να αλλάξουμε τη στάση μας.

Σε ένα ενδιαφέρον άρθρο του CNBC βλέπουμε μια σειρά από αρνητικές φράσεις που πρέπει να βάλεις από το λεξιλόγιο σου αν θες να ακούγεσαι ότι έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Μάλιστα, με αυτό τον τρόπο μπορείς να πας και στο επόμενο βήμα: Να σκέφτεσαι πιο θετικά και να νιώθεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, σύμφωνα με ερευνητές και ψυχολόγους.

1. «Θα έπρεπε να το είχαν κάνει αυτό»

Τι να πω αντ’  αυτού: «Θα το κάνω αυτό». (Ή “δεν θα το κάνω”, ανάλογα με την επιλογή σας).

 

2. «Γιατί συμβαίνει αυτό σε εμένα;»

Τι να πω αντ’ αυτού: “Τι μαθαίνω από αυτό;”

 

3. «Δεν θα έπρεπε ποτέ να το κάνω»

Τι να πω αντ΄ αυτού: “Επειδή το έκανα αυτό, ξέρω τώρα το [X]”

 

4. «Απέτυχα»

Τι να πω αντ’ αυτού: «Αυτή η προσπάθεια δεν λειτούργησε».

 

5. «Δεν είναι δίκαιο»

Τι να πω αντ’ αυτού: “Μπορώ να το αντιμετωπίσω ούτως ή άλλως!”

 

6. «Δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ»

Τι να πω αντ’ αυτού: «Μπορώ να αλλάξω τον τρόπο που το προσεγγίζω αυτό».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × one =