αρχικηVIRALΘα τόλμαγες να περάσεις… μέσα από αυτόν τον Ελληνικό δρόμο; (ΦΩΤΟ)

Θα τόλμαγες να περάσεις… μέσα από αυτόν τον Ελληνικό δρόμο; (ΦΩΤΟ)

Είναι ένας δρόμος με την δική του ομορφιά αλλά και κάπως… τρομακτικός. Ο δρόμος Καλαμάτας-Σπάρτης μέσω Ταϋγέτου. Δεν είναι ένας εύκολος δρόμος και θέλει μεγάλη προσοχή ιδιαίτερους τους χειμερινούς μνήμες. Οι εικόνες που θα αντικρίσεις όμως θα σε συνεπάρουν. Το σίγουρο είναι ότι θα σταματάς όπου μπορείς για να βγάλεις φωτογραφίες και να θαυμάσεις το μαγευτικό τοπίο. Σε ένα σημείο μάλιστα ο ελληνικός αυτός δρόμος έχει κατασκευαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε περνάς μέσα από ένα φυσικό τούνελ βράχων κυριολεκτικά μέσα από το βουνό. Μια διαδρομή εντυπωσιακή που σε πολλές περιπτώσεις προκαλεί δέος, όπως σημειώνει το exploringgreece.tv.

Το σημείο στο οποίο αναφερόμαστε στο δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης βρίσκεται στο λεγόμενο πέρασμα Λαγκάδα. Για να δεις πού ακριβώς βρίσκεται πάτησε ΕΔΩ. Θα κάνεις μια εικονική περιήγηση μέσω των χαρτών της Google και θα καταλάβεις για τι ακριβώς μιλάμε. Στην ουσία, εκεί που οδηγείς κανονικά στο δρόμο, θα βρεθείς μπροστά από ένα τούνελ που είναι δημιούργημα της φύσης σε συνδυασμό με έργα του ανθρώπου. Σε πολλούς αυτή η διαδρομή προκαλεί ένα μικρό άγχος όταν περνάνε μέσα από το τούνελ. Κι αυτό γιατί είναι κάτι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα. Μετά το πέρασμα μέσα από το τούνελ διαπιστώνεις ότι ουσιαστικά έχεις περάσει μέσα από το βουνό του Ταϋγέτου χωρίς να έχει δημιουργηθεί κάποιο κανονικό τούνελ όπως αυτά που έχουμε συνηθίσει στις μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας.

Μόλις βγεις από το τούνελ σε περιμένει ακόμη μια έκπληξη καθώς περνάς κάτω από έναν μεγάλο βράχο που για λίγο (όσο για να περνάει ένα αυτοκίνητο) δεν ακουμπάει στο δρόμο.

Ταϋγετος, το επιβλητικό βουνό της Πελοποννήσου

Μονοπάτια, φαράγγια, πέτρινα γεφύρια, έλατα, μοναδικές διαδρομές και μικρά ποτάμια… Όλα αυτά μαζί συνθέτουν την εικόνα του Ταϋγέτου. Αν βρεθείς εκεί μην ξεχάσεις να επισκεφθείς τα χωριά του «Τρούλου του Μοριά». Ο Ταΰγετος και η γύρω περιοχή δεν μπορεί παρά να σου προκαλεί δέος όταν τα αντικρίζεις και γνωρίζεις τα χωριά του. Είναι εξάλλου ένα από τα μεγαλύτερα βουνά της Ελλάδας, έχοντας μήκος περίπου 115 χιλιόμετρα. Ένας ορεινός όγκος που κρύβει πολλά καλά σημεία για αποδράσεις με την πρώτη ευκαιρία.

Και αν δεν σε ζαλίζουν οι στροφές δοκίμασε να πας από τον παλιό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης. Και να περάσεις και εσύ μέσα από το βουνό. Μια εμπειρία που δε συγκρίνεται εύκολα με άλλη!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 2 =