αρχικηΧωρίς κατηγορία«Θα τρελαθείς λίγο… αν δουλεύεις 120 ώρες την εβδομάδα»: Μια παραδοχή από τον εργασιομανή Elon Musk

«Θα τρελαθείς λίγο… αν δουλεύεις 120 ώρες την εβδομάδα»: Μια παραδοχή από τον εργασιομανή Elon Musk

Είναι γνωστός για τα… τρελά ωράρια εργασίας που έχει. Και πως να γίνει αλλιώς. Αφού έχει στα χέρια του (ταυτόχρονα) κολοσσούς όπως η Tesla, η SpaceX, η SolarCity και η Boring Company. Μιλάμε φυσικά για τον Elon Musk. Ωστόσο, ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του στο αμερικανικο Recode παρέθεσε την άλλη πλευρά. Και είναι αλήθεια: Αν αποφασίσεις… να το παρακάνεις με την δουλειά, μάλλον αυτό δεν θα είναι καλό το σκηνικό που θα δημιουργηθεί.

«Θα τρελαθείς λίγο… αν δουλεύεις 120 ώρες την εβδομάδα», τόνισε ο Elon Musk.

Είναι προφανές ότι μιλά εκ πείρας. Το έχει προσπαθήσει. Και τώρα έχει αλλάξει μοντέλο. «Υπήρχαν στιγμές, κάποιες εβδομάδες, όπου ήμουν: Δουλειά, ύπνος για λίγες ώρες, δουλειά, ύπνος για λίγες ώρες. Επτά ημέρες την εβδομάδα», θυμάται ο ίδιος. Και μιλάμε για ένα βαρύ πρόγραμμα. Αρκεί να κάνεις το υπολογισμό: 120 ώρες Χ 7 ημέρες την εβδομάδα, βγαίνει 17 ώρες εργασίας την ημέρα. Κάθε ημέρα!

Όπως εξήγησε ο κορυφαίος επιχειρηματίας, πλέον εργάζεται συνήθως κάτω από 80 ή 90 ώρες την εβδομάδα. Κάτι που είναι «αρκετά διαχειρίσιμο». Όταν ξεφεύγεις, τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Ο Musk σημειώνει πως όταν πας πάνω από τις 80 ώρες δουλειάς την εβδομάδα, η κατάσταση γίνεται πολύ πιεστική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five − one =