αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΘα ξεκλειδώνουμε το Facebook Messenger με Face ID και δακτυλικό αποτύπωμα

Θα ξεκλειδώνουμε το Facebook Messenger με Face ID και δακτυλικό αποτύπωμα

Όπως όλα δείχνουν, το Facebook ετοιμάζεται να προσφέρει στους χρήστες της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Facebook Messenger τη δυνατότητα να την κλειδώνουν με βιομετρικά στοιχεία, όπως το Face ID και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Το Messenger θα κλειδώνει με βιομετρικές μεθόδους

Πριν λίγες ημέρες, έγινε γνωστό ότι η Facebook ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό για το Facebook Messenger. Μία γνωστή software leaker του Twitter δημοσίευσε ένα screenshot που έδειχνε ότι μπορούσε να χρησιμοποιήσει το Face ID στη γνωστή εφαρμογή συνομιλιών.

Η leaker, Jane Wong, είχε αναφέρει ότι μάλλον το χαρακτηριστικό ασφαλείας του Facebook Messenger θα χρησιμοποιεί τα βιομετρικά δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο smartphone. Οπότε, η Facebook δεν θα έχει πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία, ούτε θα τα μεταφορτώνει στους διακομιστές της.

Τώρα, ο communication manager του τεχνικού τμήματος της Facebook, Alexandru Voica, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιεί τις βιομετρικές μεθόδους ασφαλείας που παρέχει το smartphone του χρήση.

Η ξαφνική δημοσίευση του Alexandru Voica, και η αναφορά του στα χαρακτηριστικά ασφαλείας, έκανε τους πάντες να πιστεύουν ότι το κλείδωμα με Face ID είναι έτοιμο προς διάθεση. Ή ότι η εταιρεία ετοιμάζει κάποιο beta πρόγραμμα για περιορισμένο αριθμό χρηστών του Facebook Messenger.

Όπως και να έχει, αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση του Face ID ή των δακτυλικών αποτυπωμάτων για το κλείδωμα του Facebook Messenger θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη από τα αδιάκριτα βλέμματα. Το μόνο που μένει είναι να δούμε πότε, και αν, η εταιρεία θα κάνει διαθέσιμο το χαρακτηριστικό αυτό.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 3 =