αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘα δούμε πίστα Formula 1 στην Ελλάδα; Ποια περιοχή εκτός Αττικής εξετάζεται τώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα δούμε πίστα Formula 1 στην Ελλάδα; Ποια περιοχή εκτός Αττικής εξετάζεται τώρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει προταθεί και διερευνηθεί (έστω σε αρχικό στάδιο) η δημιουργία πίστας μηχανοκίνητου αθλητισμού, υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα, με ευγενή πόθο την ένταξη ενός ελληνικού γκραν πρι στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας FIA.

Να θυμίσουμε τα τελευταία 15 χρόνια έχουν προταθεί εκτάσεις στη Χαλανδρίτσα (Αχαΐα), τον Ορχομενό, ακόμη και εντός Αττικής, στη Δραπετσώνα (στα Λιπάσματα).

Με αφορμή και την τελευταία βαρύτητα που έχει δοθεί στην υποστήριξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως τουριστικού εργαλείου, μια νέα πρόταση έχει ξεκινήσει να διερευνάται, αυτή τη φορά σε μια νέα περιοχή, η οποία δεν είχε προταθεί στο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κος Αγοραστός, βρίσκεται σε αρχικό στάδιο η διερεύνηση της ιδέας δημιουργίας πίστας υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή του Αλμυρού Βόλου.

Προκαταρκτικά, διερευνάται μια έκταση 1.000 στρεμμάτων, στην περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καθώς κάθε πίστα που φιλοδοξεί να προσελκύσει υψηλού επιπέδου διοργανώσεις πρέπει να βρίσκεται σε κοντινή γειτνίαση με αεροδρόμιο.

Νωρίτερα φέτος, στις 19 Ιουνίου 2020, “τη σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής για τη «Διεκδίκηση και Διεξαγωγή Μεγάλων Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» είχε ανακοινώσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Η ανακοίνωση της σύστασης Οργανωτικής Επιτροπής, με επικεφαλής τον Μηχανολόγο Μηχανικό και δημοσιογράφο, Τάκη Πουρναράκη, έγινε συμβολικά κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, σημείο άρρηκτα συνδεδεμένο με ιστορικές στιγμές και όμορφες αναμνήσεις των αγώνων αυτοκινήτου στην Ελλάδα.

Η σύσταση της Οργανωτικής Επιτροπής για τη «Διεκδίκηση και Διεξαγωγή Μεγάλων Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» έρχεται ως φυσική συνέπεια της στενής συνεργασίας με τους φορείς των αγώνων αυτοκινήτου σε εθνικό επίπεδο, αλλά και με την FIA, την παγκόσμια Ομοσπονδία, προκειμένου να λυθούν τα συσσωρευμένα προβλήματα στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η προσπάθεια έχει την στήριξη του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και συνδέεται άμεσα με την διεθνή αναγνώριση της επιτυχούς διαχείρισης της πανδημίας του κορωνοιού και των προσπαθειών που γίνονται από την Κυβέρνηση για εξωστρέφεια και για την ανάταξη της εθνικής οικονομίας.

Την Οργανωτική Επιτροπή θα απαρτίζουν εμβληματικές προσωπικότητες από το χώρο του αγωνιστικού αυτοκινήτου, εκπρόσωποι όλων των εμπλεκομένων με το μηχανοκίνητο αθλητισμό φορέων, αλλά και το αυτοκίνητο γενικότερα, ο ΕΟΤ και πρόσωπα που προάγουν την οδική ασφάλεια.

Η Οργανωτική Επιτροπή θα δίνει πολύ ουσιαστική σημασία στην ασφαλή οδήγηση και μέσα από τη δράση της, σε συνεργασία με το «Ζήσε Αθλητικά», θα προωθεί μηνύματα ασφαλούς οδηγικής συμπεριφοράς.

Πηγή: bizness.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + nineteen =