αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Θα δουλεύατε πάνω από 8 ώρες την ημέρα;»: Πως πρέπει να απαντήσεις αν σε ρωτήσουν σε μια job interview

«Θα δουλεύατε πάνω από 8 ώρες την ημέρα;»: Πως πρέπει να απαντήσεις αν σε ρωτήσουν σε μια job interview

Είναι πολύ συνηθισμένο πλέον, ειδικά στην Ελλάδα της κρίσης, ένας εργαζόμενος να μένει στη δουλειά πέρα από το κλασικό 8ωρο. Αρκετές φορές μάλιστα, αυτό συμβαίνει χωρίς να έχει υπάρξει εξ αρχής κάποια τέτοια συμφωνία. Ας υποθέσουμε όμως, ότι έχεις πάει σε μια εταιρία για συνέντευξη. Αυτοί είναι ειλικρινείς, και σου κάνουν ευθέως την ερώτηση: «Θα δουλεύατε πάνω από 8 ώρες την ημέρα;».

Κάτι που σημαίνει, ότι θα εργάζεσαι πάνω από 40 ώρες την εβδομάδα. Τι είναι σωστό να απαντήσεις λοιπόν; Πρέπει να είσαι και εσύ ειλικρινής, τονίζει μιλώντας στο Glassdoor, η marketing strategist, Aurora Meneghello.

«Είσαι πρόθυμος να εργαστείς 40 ή περισσότερες ώρες την εβδομάδα; Είσαι στη φάση της καριέρας σου, που είσαι διατεθειμένος να εργαστείς όσο το δυνατό περισσότερο; Τότε πες ναι!» σημειώνει η Aurora Meneghello.

Αν όμως δεν είσαι σε αυτό το στάδιο, τότε πες ανοιχτά το πως θα προτιμούσες να δουλεύεις. Αν πιστεύεις ότι θα είσαι δυστυχισμένος ή θα φτάσεις στο burnout με αυτό το πρόγραμμα, είναι καλύτερο να εκφράσεις τις αντιρρήσεις σου από την αρχή.

Το να μην πεις ανοιχτά πως αισθάνεσαι, μπορεί να σε οδηγήσει σε μια δουλειά που θα μισήσεις. Στη συνέχεια θα αναγκαστείς να ανακαλέσεις τα όσα είχες πει στην αρχή και θα μοιάζεις ψεύτικος. «Και κανείς δεν θέλει να δουλεύει με κάποιο ψεύτικο» σημειώνει η αρθρογράφος του CNBC, Suzy Welch.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − one =