αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘα αγόραζες ένα ακίνητο σε έναν… ψηφιακό κόσμο; Πολλοί επενδυτές σπεύδουν να ρίξουν εκατομμύρια

Θα αγόραζες ένα ακίνητο σε έναν… ψηφιακό κόσμο; Πολλοί επενδυτές σπεύδουν να ρίξουν εκατομμύρια

Πολλά εκατομμύρια πέφτουν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε ακίνητα τα οποία… δεν είναι πραγματικά. Αλλά υπάρχουν σε κάποιον virtual κόσμο ή με μία λέξη στο metaverse. Οι τιμές αυτών των οικοπέδων έχουν εκτοξευτεί έως και κατά 500% τους τελευταίους μήνες. 

Και όλα αυτά, κυρίως χάρη στην ανακοίνωση του Facebook, το οποίο πρόκειται να κάνει «all in» στην ψηφιακή πραγματικότητα, αλλάζοντας μέχρι και την εταιρική ονομασία σε Meta Platforms. 

«Το metaverse είναι το νέο αφήγημα των social media» δηλώνει ο Andrew Kiguel, διευθύνων σύμβουλος της Tokens.com, η οποία επενδύει σε metaverse real estate. 

«Θα μπορείς να πηγαίνεις στο καρναβάλι, θα μπορείς να πηγαίνει σε μια μουσική συναυλία, θα μπορείς να επισκέπτεσαι ένα μουσείο» σπεύδει να προσθέσει. 

Σε αυτόν τον ψηφιακό κόσμο, οι πραγματικοί άνθρωποι θα αναπαρίστανται με άβαταρ, όπως ήδη συμβαίνει σε αρκετά video games.  

Μια πρόσφατη έρευνα της Grayscale υπολόγισε ότι ο ψηφιακός κόσμος ενδεχομένως να φθάσει σε τζίρο το 1 τρισ. δολάρια στο άμεσο μέλλον. 

Τρεις δημοφιλείς τραγουδιστές, οι Justin Bieber, Ariana Grande και DJ Marshmello, έχουν ήδη παρουσιάσει τα δικά τους άβαταρ, ενώ η Paris Hilton κατά τη διάρκεια της πρωτοχρονιάς έκανε dj πάρτι στο δικό της ψηφιακό νησί. 

Η εταιρεία του Kiguel έχει επενδύσει σχεδόν 2,5 εκατ. δολάρια στον τομέα των ψηφιακών ακινήτων, αγοράζοντας εκτάσεις γης στην Decentraland, ένας από τους πολλούς δημοφιλείς κόσμους του metaverse. 

«Οι τιμές έχουν ανέβει έως και κατά 400% ή 500% μέσα σε λίγους μήνες» παραδέχεται, μιλώντας στο πρακτορείο CNBC. 

Ένας ακόμη δημοφιλής ψηφιακός κόσμος είναι και το Sandbox, όπου η εταιρεία real estate Republic Realm, έχει δαπανήσει το ποσό – ρεκόρ των 4,3 εκατ. δολαρίων.  

Η  Janine Yorio, επικεφαλής της εταιρείας, κατάφερε μέσα στο 2021 να πουλήσει 100 ψηφιακά ιδιωτικά νησιά έναντι της τιμής των 15.000 δολαρίων το καθένα.

Σήμερα, όμως, όπως παραδέχεται μιλώντας στο CNBC, οι αντίστοιχες τιμές κυμαίνονται στα 300.000 δολάρια, όσο δηλαδή κοστίζει και μια μέση κατοικία στις ΗΠΑ.  

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =