αρχικηVIRALΘα έμενες στο πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα; (Εικόνες)

Θα έμενες στο πρώτο ξενοδοχείο στο διάστημα; (Εικόνες)

Αν οι επίγειοι προορισμοί σας φαίνονται αρκετά συνηθισμένοι και θεωρείτε ότι δεν είναι αρκετοί για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες σας, μην ανησυχείτε, καθώς σε λίγο καιρό θα έχετε την δυνατότητα να μείνετε σε ένα ξενοδοχείο στο διάστημα!

Το Ίδρυμα Getaway είναι ακόμα ένας οργανισμός ο οποίος κάνει βήματα για να φέρει τους τουρίστες πιο κοντά στο διάστημα. Πρόσφατα ανακοίνωσε τα σχέδια του για την κατασκευή του πρώτου διαστημικού ξενοδοχείου στον κόσμο, με σκοπό να φιλοξενεί έως και 100 τουρίστες την εβδομάδα μέχρι το 2025.

Ο διαστημικός αυτός σταθμός ονομάζεται Von Braun και πήρε το όνομα του από τον αμφιλεγόμενο κορυφαίο επιστήμονα Wernher von Braun, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με το ναζιστικό κόμμα στις αρχές της καριέρας του και ανέπτυξε το περίφημο πυραύλο V2, ενώ αργότερα έγινε διευθυντής του Marshall Space Flight Center της NASA.

Σχεδιαστής του διαστημικού σταθμού είναι ο Tim Alatorre, ο οποίος αποκάλυψε πολλά στοιχεία που αναλύουν λεπτομερώς την κατασκευή ενός πραγματικού θέρετρου στο διάστημα. Ο Von Braun θα συναρμολογηθεί επί τόπου από ρομπότ και drones και θα χρησιμοποιεί την υπάρχουσα τεχνολογία που χρησιμοποιείται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), ωστόσο αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι θα διαθέτει τεχνητή βαρύτητα.

https://i0.wp.com/perpetual.gr/wp-content/uploads/2019/09/Von-Braun-Space-Station-Hotel-2.jpg?resize=992%2C620&ssl=1

Όπως αναφέρουν Τα Νέα, το διαστημικό ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί ως ένας τεράστιος τροχός, διαμέτρου 190 μέτρων, ο οποίος θα περιστρέφεται αργά για να παράγει μια βαρυτική δύναμη-έλξη. 24 επιμέρους τμήματα με ιδιωτικές κατοικίες, δωμάτια ξενοδοχείου και ξεχωριστά διαμερίσματα για το πλήρωμα του σταθμού, θα συνδεθούν γύρω από τον τροχό σε τρία καταστρώματα, παρέχοντας καταλύματα συνολικά σε περίπου 400 άτομα. Πολλές ενότητες θα πωλούνται επίσης σε κυβερνήσεις που επιθυμούν να τις χρησιμοποιήσουν ως ερευνητικά κέντρα.

Ο Alatorre συγκρίνει το ξενοδοχείο με ένα κρουαζιερόπλοιο και αναφέρει ότι: “θα έχει πολλά από τα πράγματα που βλέπετε στα κρουαζιερόπλοια, όπως εστιατόρια, μπαρ, μουσικές συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και εκπαιδευτικά σεμινάρια.”

https://i2.wp.com/perpetual.gr/wp-content/uploads/2019/09/Von-Braun-Space-Station-Hotel-1.jpg?resize=992%2C620&ssl=1

Ο σχεδιαστής εξήγησε ότι οι εσωτερικοί χώροι του ξενοδοχείου θα δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας σύγχρονα φυσικά υλικά που θα αντικαταστήσουν την πέτρα και το ξύλο και θα είναι ελαφριά και θα καθαρίζονται εύκολα. Ο ζεστός φωτισμός, τα χρώματα και οι υφές θα προσθέσουν μια αίσθηση κατοικίας. Τέλος, λόγω της προσομοίωσης της σεληνιακής βαρύτητας, όσοι το επισκεφτούν θα μπορουν να έχουν μια άνετη διαμονή χωρίς να ανησυχούν αν υα αντικείμενα τους θα πετάνε από εδώ και από εκεί.

Είναι μια ιστορική στιγμή για τα διαστημικά ταξίδια, καθώς διάφοροι οργανισμοί όπως το Ίδρυμα Gateway και το Space X, εξετάζουν πώς να κάνουν αυτή την εμπειρία προσβάσιμη από όλο τον κόσμο, και το διάστημα να γίνει ακόμα ένας ταξιδιωτικός προορισμός.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 + 1 =