αρχικηVIRALΘα έκανες μερικές διανυκτερεύσεις σε αυτή την παραθαλάσσια καμπίνα λίγο έξω από το Ελσίνκι; (Εικόνες)

Θα έκανες μερικές διανυκτερεύσεις σε αυτή την παραθαλάσσια καμπίνα λίγο έξω από το Ελσίνκι; (Εικόνες)

Μια ιδιαίτερη ιδέα είχε ο αρχιτέκτονας Pekka Littow. Σχεδίασε και έκανε πραγματικότητα την παραθεριστική κατοικία Majamaja, η οποία τοποθετήθηκε σε μια βραχώδη έκταση δίπλα στη θάλασσα, λίγο έξω από το Ελσίνκι.

Όπως διαβάζουμε στο dezeen.com, το project Majamaja θα είναι τελικά ένα σύμπλεγμα πέντε καμπινών- μία από τις οποίες έχει ήδη ολοκληρωθεί. Kαι θα είναι διαθέσιμη στο προσεχές διάστημα, για όποιον θα ήθελε να περάσει μερικές διανυκτερεύσεις εκεί.

Κατασκευασμένη φυσικό έλατο και βαμμένη σε μαύρο χρώμα, η καμπίνα λειτουργεί έξω από το κύριο ηλεκτρικό δίκτυο, με ηλιακούς συλλέκτες στην οροφή για παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται δηλαδή για ένα αυτόνομο eco-friendly οίκημα.

Στο εσωτερικό υπάρχει κουζίνα και μπάνιο με ντους. Ενώ από τα τζάμια που υπάρχουν, οι ένοικοι έχουν μια εκπληκτική θέα στο φυσικό τοπίο. Μπορεί η καμπίνα να είναι μικρή, ωστόσο το εσωτερικό της βοηθά έτσι ώστε να δημιουργηθούν χώροι: Διαθέτει έπιπλα… εξοικονόμησης χώρου, τα οποία διπλώνουν προς τα κάτω όταν το επιλέξεις, έτσι ώστε να «ελευθερώνεται» το εσωτερικό.

Εκτός από τα ηλιακά πάνελ για την ηλεκτρική ενέργεια, η καμπίνα διαθέτει ειδικό σύστημα για ελαχιστοποίηση της σπατάλης νερού από το ντους και το νεροχύτη.

Οι καμπίνες βρίσκονται στο Vuorilahdenniemi και απέχουν μόλις 30 λεπτά με το ποδήλατο από το κέντρο της φινλανδικής πρωτεύουσας.

Τι λες λοιπόν, εσύ θα πέρναγες μερικές ημέρες μέσα σε αυτά τα μίνι σπίτια; Δες τις παρακάτω φωτογραφίες και ίσως πεισθείς.

Window of Majamaja off-grid cabin by Pekka Littow
Interior of Majamaja off-grid cabin by Pekka Littow
Aerial view of Majamaja, an off-grid cabin by Pekka Littow
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + eighteen =