αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέμα: Αξίζει να πας σε έναν co-working χώρο, αν ήδη δουλεύεις από το σπίτι σου;

Θέμα: Αξίζει να πας σε έναν co-working χώρο, αν ήδη δουλεύεις από το σπίτι σου;

Οι co-working εργασίας γίνονται όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό, ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν σε όλο τον κόσμο περίπου 835.000 άνθρωποι που εργάζονται μέσα από κοινόχρηστους χώρους. Πόσοι είναι αυτοί οι χώροι; Το 2016 ήταν 11.300, ενώ πλέον ο αριθμός αυτός έχει ανέβει στους 13.800 παγκοσμίως. Ενώ τα μεγαλύτερα brands που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο, όπως η WeWork, έχουν εξασφαλίσει μεγάλες χρηματοδοτήσεις.

Το ερώτημα που προκύπτει εδώ, είναι το εξής: Αξίζει να πας σε έναν co-working χώρο, αν ήδη δουλεύεις από το σπίτι σου; Είναι αλήθεια, ότι η εργασία από το σπίτι έχει αρκετά πλεονεκτήματα για έναν νέο επιχειρηματία ή freelancer. Όπως για παράδειγμα την την εξοικονόμηση χρόνου από τις καθημερινές μετακινήσεις. Έχει όμως και αρνητικά. Αφού το να εργάζεσαι από το σπίτι για μεγάλο καιρό μπορεί να σε απομονώσει και να σε κάνει να νιώσεις μοναξιά.

Από την άλλη, ακόμα κι αν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στον χώρο (π.χ. η οικογένεια σου), ορισμένες φορές… δεν βοηθά καθόλου. Αφού ο κάθε ένας έχει τις δικές του συνήθειες και ωράρια. Με αποτέλεσμα το σπίτι να μην είναι το ιδανικό μέρος για να εργαστείς, κάποιες ημέρες.

Ας δούμε ένα προς ένας όμως, κάποια βασικά σημεία που θα σε βοηθήσουν να πάρεις τις αποφάσεις σου.

Αντιπερισπασμοί: Ναι, σε έναν χώρο που εργάζονται πολλοί άνθρωποι μαζί, είναι πολύ πιθανό να σου αποσπάται η προσοχή συχνά. Όμως, αυτό μάλλον δεν είναι ανυπέρβλητο εμπόδιο. Σκέψου ότι και μέσα σε μια εταιρία, δεν υπάρχει ποτέ απόλυτη ησυχία. Επίσης, το να υπάρχουν γύρω σου ανθρώπου που δουλεύουν μπορεί να σε κάνει και εσένα πιο παραγωγικό. Αρκεί να μην είναι υπερβολική η «φασαρία».

Networking: Είναι κάτι που μπορείς να κάνεις σε έναν co-working χώρο. Εκεί θα βρεις ανθρώπους που εργάζονται, με παρόμοια ενδιαφέροντα και προβληματισμούς με εσένα. Επίσης, αν είσαι στο ξεκίνημα της επιχειρηματική σου διαδρομής, ίσως βρεις και κάποιες συνεργασίες με αυτό τον τρόπο. Από την άλλη, αν κάποιος δεν θέλει να κάνει networking, μπορεί απλά να μην το κάνει, και να κάτσει… σιωπηλός σε έναν τέτοιο χώρο.

Κόστος: Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξεις. Αν εργάζεσαι από το σπίτι σου, έχεις μηδενικό κόστος. Αν από την άλλη πας σε έναν co-working χώρο, πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσεις κάποια συνδρομή. Κάνε την έρευνα σου και κατέληξε στον χώρο που σου ταιριάζει. Και φυσικά σε αυτόν που αντέχει το πορτοφόλι σου. Ειδικά στην αρχή της διαδρομής σου, δεν πρέπει να κάνεις περιττά έξοδα. Μην ξεχάσεις φυσικά να δεις και τις παροχές που σου προσφέρει ο κάθε χώρος.

Ωράριο: Ωραία, βρήκες τον χώρο που ήθελες. Αλλά υπάρχει ακόμα ένα θέμα. Μπορείς να εργαστείς εκεί π.χ. αργά το βράδυ; ‘Η πολύ νωρίς το πρωί; Τσέκαρε αν ο χώρος που επέλεξες σε εξυπηρετεί σε ότι αφορά τα ωράρια που είναι ανοιχτός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πως είναι να «τρέχεις» το digital project σου μέσα από μια καφετέρια, με μόνο εργαλείο ένα laptop | Του Γιάννη Μπελεγρίνη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − twelve =