αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Θέλουμε να στήσουμε θερμοκοιτίδες για startups σε κάθε πόλη που έχει πανεπιστήμιο»: Όλα όσα είπε ο Α. Τσίπρας στους startuppers της ΔΕΘ

«Θέλουμε να στήσουμε θερμοκοιτίδες για startups σε κάθε πόλη που έχει πανεπιστήμιο»: Όλα όσα είπε ο Α. Τσίπρας στους startuppers της ΔΕΘ

Με αρκετούς startuppers είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Πρόκειται για τους νέους επιχειρηματίες που είχαν περίπτερα εντός της έκθεσης, ενώ πολλοί από αυτούς ταξίδεψαν ομαδικώς με τρένο από την Αθήνα.

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε εσάς. Τις ιδέες, τις σκέψεις και τις απόψεις σας. Δεν κατάφερα να ταξιδέψω μαζί σας στη Θεσσαλονίκη με το τρένο, όμως πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να πάει “τρένο” είναι η ενίσχυση της καινοτομίας και των start ups στην Ελλάδα» είπε ανάμεσα σε άλλα ο Α. Τσίπρας.

Παράλληλα, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η Microsoft σχεδιάζει συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκειμένου να φτιαχτεί στο χώρο του πανεπιστημίου ένα hub καινοτομίας. «Νομίζω ότι όλα τα πανεπιστήμια της χώρας θα πρέπει να προσανατολιστούν σε αυτή την κατεύθυνση, και αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής».

Φυσικά, η συζήτηση εστίασε και στην Θεσσαλονίκη, και στο κατά πόσο η πόλη θα μπορούσε να «αναβαθμηστεί» στο πεδίο της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. «Αν και η Θεσσαλονίκη είναι πρωτοπόρος πόλη στις νέες τεχνολογίες έχουμε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο. Θα σκεφτούμε να το προχωρήσουμε, καθώς αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου που υπάρχει δίπλα στο αεροδρόμιο της Μίκρας, “Thess teck”. Σκεφτόμαστε να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στην παραχώρηση του χώρου αυτού και να κάνουμε ένα διαγωνισμό ώστε να προσκληθούν όσοι επιχειρηματίες θα θελήσουν να επενδύσουν σε αυτή την ιδέα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο hub», είπε ο πρωθυπουργός.

Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Πρέπει να κινητοποιήσουμε το πανεπιστήμιο και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να επενδύσουν στην καινοτομία, στις νέες ιδέες και στην ευφυή επιχειρηματικότητα. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και μια κουλτούρα που μπορεί να δώσει ώθηση στην ορθή επιχειρηματικότητα. Το όραμα μας πρέπει να είναι σε κάθε πόλη που έχει πανεπιστήμιο να στήσουμε δίπλα θερμοκοιτίδες νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 19 =