αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να φτιάξεις την τέλεια to-do λίστα σου; Εδώ είναι 4 απλά tips για να το πετύχεις

Θέλεις να φτιάξεις την τέλεια to-do λίστα σου; Εδώ είναι 4 απλά tips για να το πετύχεις

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποια tasks πρέπει να ολοκληρώσεις μέσα σε μια ημέρα. Και με ποια σειρά, αν είναι δυνατό. Ζούμε άλλωστε στην digital εποχή όπου οι περισπασμοί είναι πολλοί. Αν δεν έχεις ένα συγκεκριμένο πλάνο, είναι πολύ πιθανό να «χαθείς». Αν θέλεις να είσαι παραγωγικός πρέπει να έχεις μπροστά σου τις εργασίες που έχεις να κάνεις.

Η πιο απλή λύση για να το πετύχεις αυτό, είναι να φτιάξεις μια to-do λίστα. Ακόμα και αυτή όμως, χρειάζεται να την οργανώσεις σωστά, έτσι ώστε να είσαι παραγωγικός. Ακολουθούν 4 απλά tips, για να χτίσεις την καλύτερη λίστα.

1# Ο κανόνας 80/20: Έχουμε ξανά μιλήσει για τον «κανόνα 80/20», που λέει ότι το 20% των δραστηριοτήτων σου, παράγει το 80% των αποτελεσμάτων σου. Με απλά λόγια πρέπει να εστιάσεις στα πιο σημαντικά tasks. Σε αυτά που μπορούν να σου φέρουν τα περισσότερα αποτελέσματα.

2# Σχεδιασμός το προηγούμενο βράδυ: Μια καλή εργάσιμη ημέρα ξεκινά από το προηγούμενο βράδυ. Είναι καλύτερο να προετοιμαστείς και να φτιάξεις την λίστα σου, από το βράδυ. Έτσι όταν θα ξυπνήσεις θα ξέρεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις. Και θα πιάσεις αμέσως δουλειά. Επίσης δεν θα έχεις το άγχος του σχεδιασμού του προγράμματος, το πρωί.

3# Μάθε να λες «όχι»: Δεν μπορείς να τα προλάβεις όλα. Πρέπει λοιπόν να λες «όχι» σε tasks Που θεωρείς ασήμαντα ή σε tasks που θα προκύψουν ξαφνικά. Το ότι κάτι προκύπτει ξαφνικά, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να γίνει άμεσα. Επίσης πες «όχι» σε αντιπερισπασμούς, όπως οι ειδοποιήσεις στα social media.

4# Σωστή διατροφή: Μέσα σε όλο αυτό το χάος, δεν πρέπει να ξεχνάς την διατροφή σου. Αν είσαι πεινασμένος ή διψασμένος, δεν θα είσαι παραγωγικός. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι κορυφαίοι αθλητές προσέχουν την διατροφή τους, για να έχουν τοπ απόδοση. Φρόντισε σε όλη την διάρκεια της εργασίας να κάνεις διαλείμματα για φαγητό. Και να έχεις πάντα κοντά σου νερό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 13 =