αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να φαίνεσαι πιο χαρισματικός; Τότε πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου 1 απλή ερώτηση, σύμφωνα με τους ερευνητές

Θέλεις να φαίνεσαι πιο χαρισματικός; Τότε πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου 1 απλή ερώτηση, σύμφωνα με τους ερευνητές

Μπορεί να νομίζετε ότι κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται χαρισματικοί. Ωστόσο, νέα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει ένα point που παίζει κομβικό ρόλο και ξεκινά με μία ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας: Είστε πρωινοί ή βραδινοί τύποι;

Ερευνητές από το Indiana University και το University of Washington διαπίστωσαν ότι αυτό που λέμε χάρισμα συνδέεται με τον κιρκαδικό ρυθμό ενός ατόμου – το «βιολογικό ρολόι» που ρυθμίζει τον ύπνο, τη γνωστική λειτουργία και τη διάθεσή σας. Η μελέτη τους, την οποία αναδημοσιεύει το CNBC, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πρωινοί τύπου είναι πολύ πιο γοητευτικοί το πρωί, ενώ οι… ξενύχτηδες είναι πιο εμπνευσμένοι το βράδυ.

Με απλά λόγια, εάν θέλετε να εντυπωσιάσετε κάποιον με το χάρισμα σας, μπορεί να μην χρειαστεί να αφιερώσετε ώρες για να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στη δημόσια ομιλία. Απλώς βεβαιωθείτε ότι έρχεστε σε επαφή μαζί του τη σωστή ώρα της ημέρας.

«[Το χάρισμα] κυμαίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επομένως δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιόμαστε — αλλά μπορούμε να μάθουμε», λέει στο CNBC ο Cristiano Guarana, ο οποίος συνυπογράφει τη μελέτη και είναι επίκουρος καθηγητής στο Kelley School of Business στο Indiana University.

Εάν δεν ξέρετε αν είστε πρωινός ή βραδινός τύπος, μπορείτε να κάνετε ένα ειδικό τεστ – ο Guarana προτείνει ένα από τον ιστότοπο του nonprofit Center for Environmental Therapeutics– για να προσδιορίσετε τις «καλύτερες ώρες» σας. Στη συνέχεια, «μπορείτε να δομήσετε την ημέρα σας ή να διαχειριστείτε το πρόγραμμά σας με βάση αυτά τα πάνω και τα κάτω στην ενέργεια σας», λέει ο Guarana.

Ο Guarana λέει ότι θεωρεί τον εαυτό του πρωινό άτομο, επομένως συνήθως προγραμματίζει τις πιο σημαντικές συναντήσεις ή τις «γνωστικά απαιτητικές εργασίες» του το πρωί. «Αφήνω το απόγευμα για πράγματα που δεν είναι εξαιρετικά απαιτητικά», λέει. «Το να έχω αυτή τη γνώση είναι πραγματικά χρήσιμο για μένα», καταλήγει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αφήνεις στη μέση οτιδήποτε ξεκινάς; Εδώ είναι 6 τρικ για φτάνεις ως το τέλος

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =