αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να φαίνεσαι πιο ικανός στη δουλειά σου; Τότε απέφυγε αυτές τις 4 κακές συνήθειες

Θέλεις να φαίνεσαι πιο ικανός στη δουλειά σου; Τότε απέφυγε αυτές τις 4 κακές συνήθειες

Όλοι θέλουμε να είμαστε καλοί στην δουλειά μας. Και να βγαίνει προς τα έξω, έτσι ώστε να χτίσουμε το όνομα μας και φυσικά οι άνθρωποι να μας εμπιστεύονται.

Όμως οι συνήθειές μας μερικές φορές μας σαμποτάρουν. Τέτοιες αστοχίες μπορούν να σας υποβαθμίσουν από σούπερ σταρ σε κάποιον που… δεν ξέρει και τόσο καλά την δουλειά του. Το It’s Possible έφτιαξε μία λίστα με 4 κακές συνήθειες που σε κάνουν να φαίνεσαι ανίκανος στην δουλειά σου. Πρέπει να τις αποφύγεις.

1# Δεν ξέρεις βασικά πράγματα. Πρέπει να γνωρίζετε την δουλειά/επιχείρησή σας — το brand, τους ανταγωνιστές, τη βιομηχανία, τους πελάτες, τους καταναλωτές, το επιχειρηματικό μοντέλο και τις βασικές στρατηγικές. Ολα αυτά. Εδώ ακούμε συχνά μια δικαιολογία από κάποιους: «Δεν έχω χρόνο για να μάθω όλο το σκηνικό, πρέπει να κάνω τα πράγματα να συμβούν». Αλλά πρέπει να ξέρεις κάποια βασικά πράγματα, για να φτάσεις στην επιτυχία.

2# Δεν είσαι καλός στην επικοινωνία. Πολλοί μεγάλοι businessmen έχουν μιλήσει για την κομβική σημασία της επικοινωνίας. Ο πρώην CEO του Linked In, Jeff Weiner, έχει πει ότι η επικοινωνία είναι η μοναδική επαγγελματική δεξιότητα που λείπει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στο σημερινό εργασιακό τοπίο. Αλλά η μη αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος σκοτώνει καριέρες. Προσπάθησε να είσαι όσο πιο σαφής γίνεται στο μήνυμα σου.

3# Δεν έχεις ιδέες. Κανείς δεν λέει ότι πρέπει να έχεις έναν… καταιγισμό ιδεών σε κάθε meeting. Αλλά το να συνεισφέρετε με επιχειρηματικές σκέψεις και ιδέες συχνά, είναι απαραίτητο. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψεις τον τροχό. Αναζητήστε τρόπους για να ξεκολλήσετε από τις υπάρχουσες ιδέες, κάνοντας τις πιο δυνατές. «Απενεργοποιήστε» τον εγκέφαλό σας για κάποια χρονικά διαστήματα, για να δημιουργήσετε περισσότερες ιδέες και επίσης αντλήσετε έμπνευση από τον τελικό χρήστη του προϊόντος ή της υπηρεσίας σας.

4# Δεν ζητάς βοήθεια. Κάποιοι θεωρούν ότι το να ζητάς βοήθεια, δείχνει αδυναμία. Οχι. Ακριβώς το αντίθετο. Είναι σημάδι σοφίας, όχι αδυναμίας. Παίζει ρόλο και το πώς θα ζητήσεις βοήθεια. Να είσαι συγκεκριμένος. Όταν είμαστε συγκεκριμένοι στο αίτημά μας, δίνει στους ανθρώπους τα συγκεκριμένα κριτήρια για να αποφασίσουν αν θέλουν να βοηθήσουν ή όχι, και τους επιτρέπει να οπτικοποιήσουν/φανταστούν καλύτερα το πως θα δώσουν αυτή τη βοήθεια.

Περίπτωση Νο2: Ζητήστε συμβουλές αντί βοήθειας. Η αναζήτηση συμβουλών είναι μια διαφορετική, ευκολότερη γέφυρα για τη λήψη βοήθειας. Αυτό συμβαίνει επειδή απλώς αναζητάτε πληροφορίες για να «εξοπλίσετε» μια πορεία δράσης σας και κολακεύετε το άλλο άτομο δείχνοντας ότι εκτιμάτε την εμπειρία του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

6 + 16 =