αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Θέλεις να φέρεις τον σκύλο σου στο γραφείο, αλλά ένας συνάδελφος είναι αλλεργικός, τι κάνεις;»: Η απρόσμενη ερώτηση της Google στις Job interviews

«Θέλεις να φέρεις τον σκύλο σου στο γραφείο, αλλά ένας συνάδελφος είναι αλλεργικός, τι κάνεις;»: Η απρόσμενη ερώτηση της Google στις Job interviews

Η Google είναι ένας από τους πιο περιζήτητους εργοδότες στον κόσμο. Αμέτρητα βιογραφικά φτάνουν εκεί κάθε χρόνο, ενώ πολλοί είναι αυτοί που περνούν από συνεντεύξεις, με την ελπίδα να εργαστούν στον τεχνολογικό κολοσσό.

Αν καταφέρεις να πας σε μια τέτοια συνέντευξη, τα πράγματα ίσως δεν θα είναι τόσο προβλέψιμα όσο νομίζεις. Δεν θα ακούσεις μόνο τις κλασικές ερωτήσεις. Η Google είναι γνωστή για τις δύσκολες ερωτήσεις που κάνει στις job interviews.

«Θέλεις να φέρεις τον σκύλο σου στο γραφείο, αλλά ένας συνάδελφος είναι αλλεργικός, τι κάνεις;»

Ναι, αυτή είναι μια από τις ερωτήσεις που ίσως ακούσεις, όπως λέει το interestingengineering.com. Μέσα από αυτή την ερώτηση, η εταιρία θέλει ουσιαστικά να δει το πόσο καλό είσαι στο να λύνεις προβλήματα που προκίπτουν. Άρα λοιπόν πρέπει να βρεις μια καλή απάντηση να δώσεις. Πρέπει να εξηγήσεις το πως θα λύσεις αυτο το πρόβλημα με τον σκύλο και τον συνάδελφο.

Εκτός από τέτοιες ερωτήσεις, ίσως κληθείς να λύσεις κάποια brain-stumping puzzles. Ενώ είναι πιθανό να σου γίνουν και κάποιες μικρές ερωτήσεις, που απλά πρέπει να φανείς ειλικρινής. Όπως πρέπει να κάνεις στην ερώτηση «Γιατί θες να εργαστείς στην Google;».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten + 2 =