αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να πάρεις λίγη από την σοφία… του Warren Buffett; Τότε άκου αυτές τις 4 συμβουλές του

Θέλεις να πάρεις λίγη από την σοφία… του Warren Buffett; Τότε άκου αυτές τις 4 συμβουλές του

Είναι μόνιμα μέσα στις λίστες με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Η περιουσία του γνωστού επενδυτή Warren Buffett φτάνει στα 89 δισ. δολάρια. Πλέον είναι 90 χρονών και έχει καταγράψει τη δική του πετυχημένη διαδρομή. Μετά από όλα αυτά, τι συμβουλές έχει να δώσει στους νεότερους;

Το CNBC παρέθεσε μερικές συμβουλές που έχει πει ο διάσημος businessman και θα σε βοηθήσουν να… πάρεις λίγη από τη σοφία του. Εδώ είναι 4 από αυτές.

1# Σκέψου μακροπρόθεσμα. Σε όλα τα πλάνα που κάνεις. Ακόμα κι αν σκέφτεσαι να επενδύσεις σε συγκεκριμένα projects, τεχνολογίες ή εταιρίες. «Κανείς δεν αγοράζει ένα αγρόκτημα με βάση το αν πιστεύει ότι θα βρέξει τον επόμενο χρόνο. Το αγοράζει επειδή πιστεύει ότι είναι μια καλή επένδυση για 10 ή 20 χρόνια» έχει πει ο Buffett.

2# Παρέμεινε εντός δρόμου. Μην παρασύρεσαι από έκτακτες εξελίξεις που μπορεί να συμβούν τριγύρω. Ο Warren Buffett το έχει εξηγήσει μιλώντας για μετοχές: «Αν και οι αγορές είναι γενικά λογικές, περιστασιακά κάνουν τρελά πράγματα», έγραψε στην επιστολή του 2018 στους μετόχους. Εσύ πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος και να μην παρασύρεσαι από τις ειδήσεις που είδες σήμερα στα Δελτία. Οι επενδυτές χρειάζονται «την ικανότητα να αγνοούν τους φόβους και τους ενθουσιασμούς των μαζών και να επικεντρώνονται στα βασικά», έχει πει ο Buffett.

3# Παντρέψου το σωστό άτομο. Ο διάσημος επενδυτής έχτισε την περιουσία του μέσω έξυπνων επενδύσεων, αλλά η πιο σημαντική απόφαση που πήρε στη ζωή του δεν έχει καμία σχέση με τα χρήματα. Η μεγαλύτερη απόφαση της ζωής σας, λέει ο Buffett, είναι ποιον/α επιλέγετε να παντρευτείτε. «Παντρευτείτε το σωστό άτομο. Μιλάω σοβαρά. Θα κάνει την μεγαλύτερη διαφορά στη ζωή σας. Θα αλλάξει τις προσδοκίες σας, σε όλα τα πράγματα» έχει πει ο Buffett. Αφού αν καταφέρεις να είσαι μαζί με ένα άτομο που θαυμάζεις και θέλεις να του μοιάσεις, μπορεί να σε «τραβήξει» προς τη σωστή κατεύθυνση.

4# Επένδυσε στον εαυτό σου. «Μακράν η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε είναι στον εαυτό σας» έχει πει ο Buffett το 2019. Πρώτον, «μάθετε να επικοινωνείτε καλύτερα, τόσο γραπτώς όσο και προφορικά». Αυτή η ικανότητα μπορεί να αυξήσει την περιουσία σας κατά τουλάχιστον 50%, έχει πει ο ίδιος στο παρελθόν. Ενώ είναι επίσης σημαντικό να φροντίζεις συνεχώς το μυαλό και το σώμα σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − three =