αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να μάθεις πιο γρήγορα μια ξένη γλώσσα; Εδώ είναι 4 tips που πρέπει να εφαρμόσεις

Θέλεις να μάθεις πιο γρήγορα μια ξένη γλώσσα; Εδώ είναι 4 tips που πρέπει να εφαρμόσεις

Είναι αλήθεια ότι πλέον τα τεχνολογικά εργαλεία που υπάρχουν σου δίνουν την δυνατότητα να μεταφράσεις μια λέξη, μια φράση ή ένα ολόκληρο κείμενο, από την μια γλώσσα στην άλλη. Ωστόσο, ακόμα αυτά τα εργαλεία δεν έχουν φτάσει στο τέλειο επίπεδο. Κάτι που ίσως θα έχεις παρατηρήσει στο δημοφιλές Google Translate. Μπορεί να μεταφράσει αυτό που θες μέσα σε 1 δευτερόλεπτο, ωστόσο συνήθως ξεφεύγουν λάθη, και στην συνέχεια πρέπει να κάνεις επί μέρους διορθώσεις.

Άρα λοιπόν είναι χρήσιμο να ξέρεις μία ή περισσότερες ξένες γλώσσες. Ένας αποτρεπτικός παράγοντας για τον οποίο αρκετοί δεν μπαίνουν σε αυτή τη διαδικασία όμως, είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να μάθεις μια ξένη γλώσσα. Εδώ σου έχουμε την λύση. Παρακάτω θα δεις 4 απλά tips για να μάθεις γρηγορότερα τη γλώσσα που θες.

1# Αφοσιώσου στην εκμάθηση της γλώσσας. Βάλε την ξένη γλώσσα μέσα στην καθημερινή σου ρουτίνα. Μπορείς για παράδειγμα να μπαίνεις σε ένα site γραμμένο στη γλώσσα που μαθαίνεις και προσπάθησε να διαβάσεις ένα άρθρο. Μπορείς να χρησιμοποιείς επίσης μερικές εύκολες φράσεις από την γλώσσα, όπως οι χραιρετισμοί.

2# Μίλα. Ένας ιδανικός τρόπος για να απελευθερωθείς, είναι να μιλάς την ξένη γλώσσα. Βρες ένα άτομο που την έχει ως μητρική του. Αν δεν υπάρχει άτομο στο περιβάλλον σου, ζητά τη βοήθεια του καθηγητή σου, αν μπορεί να σε γνωρίσει με άτομα που μιλούν τη γλώσσα που μαθαίνεις.

3# Ταινίες. Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο, όμως μπορεί να βοηθήσει. Παρακολούθησε ταινίες και άκου τραγούδια στη γλώσσα που μαθαίνεις. Όταν νιώσεις έτοιμος αφαίρεσε τους υπότιτλους από τις ταινίες.

4# Κόλλα post-it χαρτάκια. Δεν ξέρεις πως λέγεται το ψυγείο ή η τηλεόραση στην νέα γλώσσα; Κανένα πρόβλημα. Κόλλα τα γνωστά post-it χαρτάκια σε αντικείμενα μέσα στο σπίτι σου. Έτσι θα «καταγραφεί» στο μυαλό σου το πως λέγεται κάθε αντικείμενο. Είναι πολύ απλό.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =