αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘέλεις να καταλάβεις πως λειτουργούν τα ψηφιακά νομίσματα; Εδώ είναι ένας σύντομος «οδηγός»

Θέλεις να καταλάβεις πως λειτουργούν τα ψηφιακά νομίσματα; Εδώ είναι ένας σύντομος «οδηγός»

Η μανία με τα ψηφιακά νομίσματα καλά κρατεί. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σπεύδουν να επενδύσουν, με στόχο να εντοπίσουν… το επόμενο Bitcoin. Πως όμως λειτουργούν αυτά τα νομίσματα; Ο Cofounder και CEO της Influence & Co. John Hall παραθέτει στο Forbes, έναν δικό του σύντομο οδηγό. Για να κινηθείς σωστά και να κατανοήσεις το πως λειτουργεί το όλο σύστημα. Ας δούμε τα tips, έτσι ακριβώς όπως τα παραθέτει ο ίδιος.

Να είστε συνεχώς ενημερωμένοι

Μου πήρε λίγο χρόνο να καταλάβω πώς πρέπει να παρακολουθώ τις εξελίξεις που αφορούν τα κρυπτονομίσματα. Είναι μια νέα αγορά και οι αλλαγές είναι γρήγορες. Κάθε ημέρα μπορεί να εμφανιστούν νέα νομίσματα, και γι’ αυτό είναι δύσκολο να τα παρακολουθείς. Όμως πρέπει να τα παρακολουθείτε, γιατί αυτές οι πληροφορίες είτε θα εκτοξεύσουν μια επένδυσή σας ή θα την καταβαραθρώσουν. Τα αγαπημένα μου δίκτυα πληροφόρησης για τα κρυπτονομίσματα είναι τρία: το Coinzy, το The Bad Crypto Podcast και τα συνέδρια.

Το Coinzy είναι ένα newsletter με έγκυρα άρθρα για το Bitcoin και τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων. Πιστέψτε με, αξίζει η συνδρομή γιατί αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο να είστε καλά πληροφορημένοι.

Το The Bad Crypto Podcast είναι, όπως λέει και το όνομά του, μια υπηρεσία που χρησιμοποιεί podcasts (αρχεία ήχου), σαν ραδιόφωνο δηλαδή. Μπορεί να είναι σχετικά “φρέσκο”, αλλά έχω μάθει πάρα πολλά ακούγοντάς το.

Τα συνέδρια για τα κρυπτονομίσματα ίσως να μην είναι η καλύτερη λύση για όσους ξεκινούν τώρα στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Τέτοιες εκδηλώσεις κατακλύζονται από γνώστες της τεχνολογίας blockchain, και ίσως όσα λέγονται σε αυτά να είναι κάπως προχωρημένα για εσάς. Σας προτείνω όμως να παρακολουθείτε συνέδρια τεχνολογίας, προκειμένου να γνωρίζετε άλλους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται και αυτοί, όπως εσείς, να μπουν στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Κάντε μικρά βήματα

Ο Τιμ Ντρέιπερ είναι ένας από τους πιο γνωστούς και έμπειρους ανθρώπους των κρυπτονομισμάτων. “Ο τρόπος που ξεκίνησα εγώ στα κρυπτονομίσματα ήταν να ασχολούμαι από λίγο κάθε φορά. Θα πρότεινα σε κάποιον που ξεκινά να αποκτήσει ένα μικρό ποσό σε κρυπτονομίσματα και να τα τοποθετήσει στο Coinbase ή σε κάποια άλλη βάση δεδομένων, για να μην έχει τον φόβο πως κάποιος θα τον κλέψει”, συμβουλεύει.

Είναι αδύνατον, λοιπόν, να κατανοήσετε αμέσως και απολύτως τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά των κρυπτονομισμάτων. Θα μπορούσα να σας πω πάρα πολλές ιστορίες με ανθρώπους που ξεκίνησαν με ενθουσιασμό, αλλά παρασύρθηκαν και έχασαν πολλά χρήματα. Είναι προτιμότερο να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας σταδιακά.

Ξεκινήστε με το να μάθετε τι είναι τα ανταλλακτήρια και πώς μπορείτε να αγοράσετε και να πουλήσετε. Επενδύστε λίγα χρήματα και, μόλις μάθετε περισσότερα και νιώσετε άνετοι, επενδύστε περισσότερα.

Μιλήστε με ανθρώπους που εμπιστεύεστε

Επιδιώξτε να έχετε τακτική επικοινωνία με ανθρώπους που εμπιστεύεστε να σας μάθουν πώς να κινηθείτε. Τα κρυπτονομίσματα είναι στο ζενίθ τους και δεν θα είναι δύσκολο να βρείτε ανθρώπους να συζητούν για αυτά. Ωστόσο, από την εμπειρία μου, έχω μάθει πως όποιος λέει μεγάλα λόγια συνήθως δεν έχει καταφέρει πολλά.

Γι΄αυτό, εμπιστευτείτε ανθρώπους, οικονομικούς συμβούλους και συναδέλφους για τους οποίους να είστε σίγουροι ότι είναι γνώστες. Μπορεί να μη γνωρίζουν τα πάντα, αλλά θα σας δώσουν αληθινές συμβουλές.

Όταν ξεκίνησα στα κρυπτονομίσματα, ήμουν φοβισμένος. Αλλά, όπως σε οτιδήποτε κάνουμε στη ζωή, όσο μάθαινα περισσότερα τόσο πιο σίγουρος αισθανόμουν. Αν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, όχι μόνο θα ξεκινήστε με τα κρυπτονομίσματα, αλλά και θα είστε προετοιμασμένοι για ένα μέλλον στο οποίο τα κρυπτονομίσματα θα χρησιμοποιούνται ευρέως.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 12 =