αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να κάνεις σωστό Νetworking; Τότε γίνε μάστερ σε αυτά τα 4 απλά skills

Θέλεις να κάνεις σωστό Νetworking; Τότε γίνε μάστερ σε αυτά τα 4 απλά skills

Δεν αρκεί μόνο να έχεις μια καλή ιδέα. ‘Η να είσαι καλός στην δουλειά σου. Αν θέλεις να βρεις περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες, πρέπει να εστιάζεις και στο networking. Δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε ότι οι πόρτες στο επαγγελματικό μας πεδίο δεν ανοίγουν μόνες τους. Αλλά υπάρχουν άνθρωποι πίσω από αυτές, οι οποίοι τις ανοίγουν.

Δεν αρκεί να πηγαίνεις… από event σε event και να μοιράζεις επαγγελματικές κάρτες. Αυτό το κάνουν πολλοί, και τα αποτελέσματα είναι μικρά. Δεν έχει νόημα να μοιράζεις αμέτρητες κάρτες, και στο τέλος της ημέρας να μην θυμάσαι κανέναν. Και να μη σε θυμάται κανείς.

Πρέπει να κάνεις πιο ουσιαστικό networking. Να χτίσεις πιο βαριές ανθρώπινες σχέσεις και να βρεις τις ευκαιρίες που θες. Μπορείς να το πετύχεις. Αρκεί να γίνεις μάστερ σε 4 απλά skills.

1# Προετοιμασία. Όταν βρεθείς σε έναν χώρο με πολλούς άγνωστους ανθρώπους που πρέπει να γνωρίζεις, μπορεί να χαθείς. Να μην ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να πεις. Είναι χρήσιμο να έχεις προετοιμάσει το πως θα παρουσιάσεις την δουλειά σου, μέσα σε λίγα λεπτά. Να ξέρεις να απαντήσεις άμεσα στο «με τι ασχολείσαι»; Έχε και μερικές κάρτες μαζί σου, μπορεί να χρειαστούν.

2# Ενεργός ακροατής. Άκου τι έχει να σου πει ο άλλος και μην βιάζεσαι να μιλήσεις. Να έχεις επαφή με τα μάτια και να είσαι στραμένος προς την μεριά του συνομιλητή σου. Φυσικά απέφυγε να τσεκάρεις το κινητό σου ενώ ο άλλος μιλά. Στην συνέχεια κάνε καλές ερωτήσεις, που θα βοηθήσουν τη συζήτηση να πάει στο επόμενο επίπεδο.

3# Εστίαση στο άλλο άτομο. Όλοι θέλουμε να μιλάμε για τον εαυτό μας. Αλλά αν θες να κάνεις ουσιαστικό networking, η συζήτηση πρέπει να εστιάζει στο άλλο άτομο. Πες μόνο τα βασικά για εσένα, και μετά άσε την συζήτηση να εστιάσει στην άλλη πλευρά. Και μην προσπαθήσεις να πουλήσεις οτιδήποτε στην πρώτη συνάντηση.

4# Δώσε αξία. Θα έχεις παρατηρήσει ότι 8/10 μηνύματα που σου έρχονται στο Linkedin… ζητούν κάποια χάρη. Ένα τέτοιο μήνυμα είναι εύκολο να αγνοηθεί. Προσπάθησε να δώσεις αξία στον άλλο, με τις γνώσεις, τα skills ή τις επαφές που έχεις. Πρώτα δώσε αξία. Και ίσως εξαργυρώσεις την κίνηση σου αυτή στο μέλλον.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 5 =