αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να κάνεις αλλαγή καριέρας αλλά δεν ξέρεις πως; Εδώ είναι οι 3 «διακόπτες» που θα σε βοηθήσουν

Θέλεις να κάνεις αλλαγή καριέρας αλλά δεν ξέρεις πως; Εδώ είναι οι 3 «διακόπτες» που θα σε βοηθήσουν

Η πανδημία και τα lockdowns έκαναν πολλούς ανθρώπους να επανεξετάσουν την ζωή και την δουλειά τους. Ίσως αυτό δεν αποτελεί έκπληξη. Οι ψυχολόγοι μας προειδοποίησαν ότι οι διαταραχές του Covid θα αναγκάσουν πολλούς ανθρώπους να επανεξετάσουν τις αξίες τους και να ξανασκεφτούν εάν οι ζωές τους ευθυγραμμίζονται με αυτές.

Αρκετοί επιλέγουν να κάνουν μια αλλαγή καριέρας. Αυτό μπορεί να αφορά από χαμηλόμισθους υπαλλήλους, μέχρι freelancers που βγάζουν καλά λεφτά αλλά δεν έχουν καθόλου ελεύθερο χρόνο.

Πολλοί άνθρωποι εκεί έξω θέλουν απεγνωσμένα να επανασχεδιάσουν τη ζωή τους, αλλά αρκετοί από αυτούς είναι πιθανώς ακόμα αβέβαιοι για το πώς να το κάνουν. Αν θες να κάνεις μια αλλαγή καριέρας, αλλά δεν ξέρεις πως, εδώ είναι οι 3 «διακόπτες» που θα σε βοηθήσουν να κάνεις την αλλαγή. Και να στραφείς προς την καλύτερη κατεύθυνση.

Ο σκοπός

 Η καλύτερη δουλειά για εσάς (και αυτή στην οποία είναι πιο πιθανό να επιμείνετε) είναι αυτή που ευθυγραμμίζεται με τις αξίες ή τον σκοπό σας. Η εύρεση του σκοπού της ζωής σας δεν είμαι όμως πάντα εύκολο, και ίσως χρειαστούν αρκετές δοκιμές. «Μια συντόμευση για να ανακαλύψετε τον ο σκοπό- οδηγό σας, μπορεί να είναι το να σκεφτείτε πότε τελευταία μια κουραστική μέρα νιώθοντας ενέργεια και περήφανος για αυτό που μόλις κάνατε, ακόμα κι αν ήσασταν πολύ μακριά από τη γραμμή τερματισμού του project. Αυτό συμβαίνει όταν η ίδια η αιτία σας ωθεί προς τα εμπρός και σας δίνει ενέργεια αντί να την στραγγίζει», λέει η executive coach Ann Hiatt. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε να αναρωτηθείτε: «Ποιες αιτίες τραβούν την προσοχή μου και με καλούν σε δράση;». Το θέμα εδώ δεν είναι να εστιάσετε σε αυτό στο οποίο είστε καλοί ή σε αυτό που εκτιμούν οι άλλοι, αλλά σε αυτό που πραγματικά ανάβει τη δική σας εσωτερική φωτιά.

Οι άνθρωποι

Το έχουμε ξανά πει: Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Και αυτό σίγουρα μπορεί να συμβεί σε μία τέτοια αλλαγή. Αναζήτα ομάδες ανθρώπων που όχι μόνο απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο μαζί τους, αλλά επίσης θέλεις να είσαι σαν αυτούς και σου βγάζουν τον καλύτερο εαυτό σου. Για να βρείτε αυτούς τους ανθρώπους, δοκιμάστε να αναρωτηθείτε: «Ποιος κύκλος ανθρώπων ενσωματώνει τις φιλοδοξίες, την ισορροπία, την εξειδίκευση και τις προτεραιότητες μου;» και «Ποια είναι τα ονόματα των leaders (στην εταιρεία, την κοινότητά σας και τον κόσμο εκεί έξω) που έχουν τις δεξιότητες και τη φήμη που ελπίζω να αναπτύξω;». Κάνε περισσότερη παρέα με τέτοιους ανθρώπους.

Ο ρυθμός

Η εύρεση εργασίας που ταιριάζει με τις αξίες και την προσωπικότητά σας είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη επαγγελματική ευτυχία. Αλλά χρειάζεται επίσης να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου σχετικά με τον ρυθμό που θέλεις για την επαγγελματική σου ζωή. Είσαι άνθρωπος που θέλει να δουλεύει… κάθε μέρα που περνά; Ή μήπως ευδοκιμείτε σε ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα που σας δίνει χρόνο να ασχοληθείτε με χόμπι και να επενδύσετε στις προσωπικές σας σχέσεις; (Σημείωση: όλοι πρέπει να αφήσουν λίγο χρόνο για χόμπι και άλλους ανθρώπους. Αυτό είναι απλώς θέμα κλίμακας.) Η Hiatt προτείνει να κάνετε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως: «Πόσο συχνά θέλω να βελτιώνω τις δεξιότητές μου και την τεχνογνωσία μου κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της καριέρας μου;» και «Είμαι σε ένα στάδιο σπριντ ή μαραθωνίου της καριέρας μου;».

Μόλις έχετε σαφήνεια σχετικά με αυτούς τους βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν σε μια ευτυχισμένη, βιώσιμη, ικανοποιητική καριέρα, θα είστε σε πολύ καλύτερη φάση για να αξιολογήσετε συγκεκριμένες ευκαιρίες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + twenty =