αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να γίνεις ένας σπουδαίος startup CEO; Τότε πρέπει να έχεις αυτά τα 3 χαρακτηριστικά

Θέλεις να γίνεις ένας σπουδαίος startup CEO; Τότε πρέπει να έχεις αυτά τα 3 χαρακτηριστικά

Πίσω από κάθε μεγάλη startup που γιγαντώνεται και γίνεται μια μεγάλη εταιρία, υπάρχουν οι άνθρωποι της. Με Νο1 τον CEO. Είναι συνήθως ένας από τους ιδρυτές. Δηλαδή, ένας άνθρωπος… αρκετά τρελός, για να ξεκινήσει την δική του καινοτόμο επιχείρηση από το μηδέν και να πιστέψει στο «αδύνατο».

Από την άλλη μεριά, ως startup CEO έχεις μεγάλη ευθύνη και άγχος στις πλάτες σου. Κάθε κίνηση μπορεί να έχει θετικό ή εντελώς αρνητικό αποτέλεσμα για την νέα εταιρία σου. Πρέπει να είσαι έτοιμος να δράσεις και να προσαρμοστείς σε κάθε κατάσταση. Τελικά, πως μπορείς να επιβιώσεις μεσα σε αυτό το ιδιαίτερο περιβάλλον; Το Entrepreneur.com εξηγεί ότι για να γίνεις ένας σπουδαίος startup CEO πρέπει να έχεις 3 χαρακτηριστικά.

1# Επιμονή: Η διαδρομή θα είναι δύσκολη. Αλλά αν θέλεις να φτάσεις μέχρι το τέλος, πρέπει να δείξεις επιμονή. Όταν ξεκινάς μια startup είναι πιθανό ότι δεν θα έχεις χρήματα, μεγάλη ομάδα ή πολυτελή γραφεία. Δυσκολίες θα εμφανιστούν και στην πορεία. Οι μεγαλύτεροι επιχειρηματίες του κόσμου πέρασαν μέσα από πολλές δυσκολίες για να φτάσουν στην επιτυχία.

2# Εστίαση: Μην πας να τα κάνεις όλα από την Day 1. Χτίσε ένα προϊόν με κάποια βασικά χαρακτηριστικά που θεωρείς σημαντικά. Και βγάλε το στην αγορά. Στην συνέχεια κάνε τις επεκτάσεις σου και προσπάθησε να αναπτυχθείς. Στην αρχή όμως, πρέπει να εστιάσεις σε συγκεκριμένα tasks.

3# Να είσαι… σφουγγάρι: Επιχειρηματίας σημαίνει ότι πρέπει να παίρνεις νέες γνώσεις συνεχώς. Αν δεν είσαι πρόθυμος να μάθεις νέα πράγματα, τότε καλύτερα να αφήσεις τον κόσμο των startups. Άκου την γνώμη των συνεργατών σου. Διάβασε μερικά βιβλία ή επισκέψου websites που έχουν online μαθήματα για διάφορα skills.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen + 19 =