αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΘέλεις να έχεις καλύτερα αποτελέσματα στην επιχείρηση σου; Τότε προσέλαβε ανθρώπους που έχουν 1 συγκεκριμένο στοιχείο

Θέλεις να έχεις καλύτερα αποτελέσματα στην επιχείρηση σου; Τότε προσέλαβε ανθρώπους που έχουν 1 συγκεκριμένο στοιχείο

Ο Albert Einstein είχε πει κάποτε: «Τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, δεν μπορούν να λυθούν στο ίδιο επίπεδο σκέψης που είχαμε όταν τα δημιουργήσαμε». Αν προσπαθήσουμε να δούμε το θέμα λίγο ευρύτερα, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι όλα έχουν να κάνουν με την αντίληψη κάποιου. Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματά μας και να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις μας, απλά κάνοντας κάτι διαφορετικό. Πρέπει να σκεφτούμε τα προβλήματα με διαφορετικό τρόπο.

Όπως εξηγεί το αμερικανικό Inc.com, αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο, όταν επιλέγεις τους ανθρώπους που θα προσλάβεις στην επιχείρηση σου ή αυτούς που θα συνεργαστείς γενικότερα. Οι επιστήμονες το αποκαλούν «αποκλίνουσα σκέψη» και αν το κατέχει κάποιος, θα μπορούσε να είναι ένας game changer για την αύξηση της εφευρετικότητας και της παραγωγικότητας. Η αρχή πίσω από την αποκλίνουσα σκέψη είναι η εξής: Όσοι μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στον σωστό κροταφικό λοβό του εγκεφάλου είναι σε θέση να δημιουργήσουν πολλαπλές σχετικές ιδέες για ένα δεδομένο θέμα ή πρόβλημα, διερευνώντας πολλές πιθανές λύσεις.

Οι «διαφορετικοί στοχαστές» σκέφτονται διαφορετικά. Έχουν την εκπληκτική ικανότητα να καταλήξουν σε ελεύθερες ιδέες επίλυσης προβλημάτων, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε αντίθεση με τους ομολόγους τους, που σκέπτονται με πιο μονοδιάστατο τρόπο, και τελικά λύνουν μεμονωμένα προβλήματα με συστηματικό και γραμμικό τρόπο.

Προσπάθησε να βρεις ανθρώπους που σκέφτονται «έξω από το κουτί». Και δεν βασίζονται στο «αυτό έτσι γινόταν πάντα». Δεν είναι πάντα εύκολο να τους εντοπίσεις. Αλλά με μερικές job interviews μαζί τους, και κάποιες prive συζητήσεις, μπορείς να τους βρεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − eighteen =