αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘέλεις αφορολόγητο; Θα πρέπει να κάνεις 50% περισσότερες «πλαστικές» συναλλαγές

Θέλεις αφορολόγητο; Θα πρέπει να κάνεις 50% περισσότερες «πλαστικές» συναλλαγές

Μεγαλύτερο ποσό αποδείξεων μέσω πλαστικού χρήματος ή e-banking θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι από το νέο έτος για το «χτίσιμο» του αφορολογήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική διάταξη αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου και θα προβλέπει υψηλότερο ποσό αποδείξεων από 25% έως 50% ανάλογα με το ύψος εισοδήματος του κάθε φορολογουμένου.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου υποστηρίζουν ότι μετά την επεξεργασία των φορολογικών δηλώσεων του προηγούμενου έτους και συγκεκριμένα των κωδικών 049-050, 80% των φορολογουμένων δήλωσαν περισσότερες αποδείξεις από αυτές που είχαν υποχρέωση, κάτι που δείχνει, όπως επισημαίνουν, ότι τα ποσοστά που ισχύουν σήμερα για την κάλυψη του αφορολόγητου ορίου είναι ιδιαίτερα χαμηλά και δεν ανταποκρίνονται στις συναλλαγές που πραγματοποιούνται από τους φορολογουμένους ετησίως.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει την τροποποίηση της υφιστάμενης κλίμακας (από 10% έως 20% ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος) και τη θεσμοθέτηση μεγαλύτερων ποσοστών ανάλογα πάντα με το ύψος του εισοδήματος.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + sixteen =