αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Zoom παραδέχεται ότι κάποιες βιντεοκλήσεις διέρρευσαν προς Κίνα

Η Zoom παραδέχεται ότι κάποιες βιντεοκλήσεις διέρρευσαν προς Κίνα

Το Zoom, η πλατφόρμα τηλε-διάσκεψης (videoconference) που έχει γίνει ιδιάιτερα δημοφιλής αυτή την περίοδο λόγω την πανδημίας του κορονοϊού – η εργασία από το σπίτι να έχει αυξηθεί κατακόρυφα – παραδέχτηκε ότι ορισμένες αυτές τις ψηφιακές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν από μη Κινέζους χρήστες της ενδέχεται να έχουν “περάσει μέσω συστημάτων στην Κίνα κάτι που δεν έπρεπε να έχει συμβεί”.

Αυτό δημιουργεί ανησυχία για την ασφάλεια των ψηφιακών δεδομένων που μεταφέρονται μιας και η συγκεκριμένη πλατφόρμα χρησιμοποιήθηκε για παράδειγμα και από τη βρετανική κυβέρνηση για να φιλοξενήσει συνεδριάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η Zoom δικαιολογήθηκε δηλώνοντας ότι “κατά λάθος” επέτρεψε στις κλήσεις να κυκλοφορούν μέσω των δύο κέντρων δεδομένων της Κίνας από τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο των προσπαθειών της να αντιμετωπίσει την αύξηση της κυκλοφορίας.

Το “ελάττωμα”

Η εταιρεία δήλωσε ότι από τότε έχει διορθώσει το ελάττωμα, προσθέτοντας ότι το σφάλμα συνέβη μόνο “κάτω από εξαιρετικά περιορισμένες συνθήκες” και ότι οι κυβερνητικοί πελάτες δεν επηρεάστηκαν. Μέχρι τώρα έχει προσπαθήσει να καθησυχάσει τους δυτικούς κριτικούς που έχουν ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής – συμπεριλαμβανομένων των συναντήσεων που μπορεί να είναι ευάλωτες στην κατασκοπεία από το Πεκίνο – ότι τα δεδομένα τους δεν κατευθύνονται μέσω κινεζικών διακομιστών.

Το συγκεκριμένο συμβάν προκάλεσε νέα έρευνα από το Citizen Lab της Αμερικής, το οποίο διαπίστωσε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα κλειδιά κρυπτογράφησης του Zoom – ο κώδικας που χρησιμοποιήθηκε για την αποκρυπτογράφηση δεδομένων των συναντήσεων – φαινόταν να αποστέλλονται σε διακομιστές στο Πεκίνο.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 2 =