αρχικηΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΗ YouTuber που ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο… κρυφά. Και τώρα έχει 94 χιλ. subscribers

Η YouTuber που ξεκίνησε να ανεβάζει βίντεο… κρυφά. Και τώρα έχει 94 χιλ. subscribers

Θυμίζει λίγο τις ιστορίες επιτυχίας που βλέπουμε στο εξωτερικό. Με ένα project που ξεκινά σε ένα δωμάτιο, αρχικά κανείς δεν το ξέρει, και στη συνέχεια έρχεται η μεγάλη «έκρηξη». Άλλωστε, κάπως έτσι δεν ξεκίνησε και το Facebook;

Αυτό που ίσως λίγοι γνωρίζουν, είναι ότι κάπως έτσι ξεκίνησε την διαδρομή της και η YouTuber Dodo (κατά κόσμον Αντωνία Δημητριάδου), όταν άρχισε να ανεβάζει τα πρώτα βίντεο μαζί με την κολλητή της, χωρίς να το ξέρει κανείς. Σήμερα, η Αντωνία Δημητριάδου έχει πάνω από 94 χιλ. subscribers και 61 χιλ. followers στο Instagram.

Η ίδια μιλά στο It’s Possible για το πως ξεκίνησε την ενασχόληση της με το YouTube, εξηγεί το τι χρειάζεται να κάνει κάποιος για να αναπτύξει το κοινό του, ενώ απαντά και στο μεγάλο ερώτημα για το αν αυτό που ονομάζουμε YouTuber μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα.

Αν σήμερα ξεκινήσει κάποιος από το μηδέν, τι κινήσεις πρέπει να κάνει για να αναπτύξει το κοινό του ως YouTuber; Βλέπουμε ότι εσείς έχετε καταφέρει να συγκεντρώσετε πάνω από 94 χιλ. subscribers στο κανάλι σας και 61 χιλ. followers στο Instagram.

Δε νομίζω ότι υπάρχει η λεγόμενη συνταγή της επιτυχίας. Βοηθάει πολύ να κρατάς ένα πρόγραμμα στο κανάλι σου, πχ να ανεβάζεις βίντεο συγκεκριμένη μέρα κάθε βδομάδα. Είναι επίσης σημαντικό να ακούς το κοινό σου, να βλέπεις τι αρέσει και τι όχι και να προσπαθείς να εξελίσσεσαι, ώστε κάθε βίντεο να έχει το κάτι παραπάνω.

Όταν πήρατε την απόφαση να γίνετε YouTuber, ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις από φίλους και συγγενείς;

Tα πρώτα χρόνια δεν το ήξερε κανείς.

Ξεκίνησα με την κολλητή μου, όταν  ανοίξαμε το κανάλι Fraoules22, το οποίο έχει τώρα 170.000 subscribers. Επειδή πηγαίναμε σχολείο και το YouTube δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένο, το κρατήσαμε κρυφό για πολύ καιρό. Οι οικογένειες μας δεν ήξεραν ακριβώς τι σημαίνει να έχεις κανάλι στο YouTube, οπότε κράτησαν ουδέτερη στάση. Οι πολύ κοντινοί μας φίλοι έβλεπαν τα βιντεάκια μερικές φορές, αλλά και πάλι δεν ήταν κάτι που συζητούσαμε μέσα στην παρέα. Όλοι οι υπόλοιποι το έμαθαν πολύ αργότερα. Παρόλα αυτά στις αρχές υπήρχαν άτομα που γελούσαν όταν άκουγαν τη λέξη “YouTuber”.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε μπροστά σας έναν άνθρωπο 50- 60 ετών, ο οποίος δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με την τεχνολογία. Πως θα του εξηγούσατε τι είναι YouTuber;

Θα του έλεγα ότι ο YouTuber είναι κάποιος που έχει το δικό του κανάλι, περίπου δηλαδή όπως γίνεται και στην τηλεόραση, αλλά στο Internet. Στο κανάλι αυτό ανεβάζει βίντεο που δημιουργεί ο ίδιος και τα κοινοποιεί στον κόσμο. Τα βίντεο είναι δημόσια και μπορεί να τα δει ο καθένας όποτε θέλει.

Μπαίνοντας στο κανάλι σας, τι θα δει κάποιος;

Δεν έχω συγκεκριμένη θεματολογία στο κανάλι, πχ beauty, gaming κλπ. Κάνω αρκετά συχνά vlogs, hauls/unboxing και μιλάω για θέματα που με ενδιαφέρουν. Έχω όμως στο νου μου κάποια άλλα είδη βίντεο με τα οποία θέλω φέτος να ασχοληθώ, ώστε να ανανεωθεί το κανάλι.

Είναι λογικό ένας άνθρωπος με τόσους «ακολούθους» να προσελκύει θετικά αλλά και επικριτικά σχόλια. Πως διαχειρίζεστε αυτό το κομμάτι; Και πρακτικά, αλλά και ψυχολογικά

Το πρακτικό κομμάτι είναι εύκολο. Συνήθως αγνοώ και δεν απαντάω στα hate comments, όπως τα αποκαλούμε. Το ψυχολογικό κομμάτι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, πχ σε τι διάθεση θα βρίσκομαι όταν διαβάσω κάποιο επικριτικό σχόλιο. Συνήθως όμως δε με επηρεάζει.

Είναι πολύ συχνό φαινόμενο στο Youtube να δέχεσαι κακόβουλα σχόλια, λόγω κυρίως της ανωνυμίας στο διαδίκτυο, οπότε με τον καιρό απλά τα αγνοείς. Πάντα όμως προσπαθώ να λάβω υπόψη την εποικοδομητική κριτική, όταν γίνεται.

Τελικά, αυτό που ονομάζουμε YouTuber μπορεί να είναι το βασικό επάγγελμα κάποιου στην Ελλάδα;

Ναι, υπάρχουν πλέον αρκετοί που ζουν από αυτό. Το Youtube ξεκίνησε να είναι επάγγελμα στην Ελλάδα πριν κάποια χρόνια και με τον καιρό γίνεται όλο και πιο δημοφιλές, καθώς η κοινότητα μεγαλώνει.

Έχετε φτιάξει ποτέ κάποιο βίντεο, το οποίο να το δημοσιεύσατε, και στην συνέχεια βλέποντας το να σκεφτήκατε «μάλλον δεν ήταν και πολύ ωραίο αυτό»;

Σίγουρα μου έχει τύχει κάποια βίντεο να μη βγουν όπως τα περιμένω, ή να πω κάτι που τελικά θα προτιμούσα να μην είχα πει. Γενικά όμως τσεκάρω το συνολικό αποτέλεσμα αρκετές φορές και αν δεν μου αρέσει, δεν το δημοσιεύω.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 5 =