αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Xiaomi ετοιμάζεται να πουλήσει αυτοκίνητα- Θα φτιάξει 30.000 καταστήματα παγκοσμίως

Η Xiaomi ετοιμάζεται να πουλήσει αυτοκίνητα- Θα φτιάξει 30.000 καταστήματα παγκοσμίως

Η κινεζική Xiaomi, την οποία γνωρίζουμε κυρίως από τα smartphone αλλά και άλλα προϊόντα της, έχει κάνει επίσημα γνωστό πως σκοπεύει να μπει στον κόσμο της αυτοκίνησης και να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή του πρώτου της μοντέλου το 2024.

Ένα ειδικό τμήμα, το Xiaomi EV που απασχολεί ήδη 300 εξειδικευμένους μηχανικούς, σχεδιαστές, καθώς και ειδικούς στα λογισμικά και τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, έχει αναλάβει την εξέλιξη του αυτοκινήτου που θα είναι – φυσικά – ηλεκτρικό.

Η κινεζική εταιρία θα προχωρήσει στην επένδυση 10 δις δολαρίων την επόμενη δεκαετία στην Xiaomi EV, έχοντας ως στόχο την κατασκευή 900.000 μονάδων τα πρώτα χρόνια. Θυμίζουμε πως η Xiaomi είχε γίνει στρατηγικός επενδυτής στη startup κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων XPeng, η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση με το εντυπωσιακό P7.

Τώρα, η Xiaomi ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει τη δημιουργία 30.000 καταστημάτων παγκοσμίως για την πώληση των αυτοκινήτων της. Πρόκειται για καινοτόμα από πλευράς αισθητικής showrooms που θα προσφέρουν στον πελάτη μια νέα εμπειρία εξυπηρέτησης, σύμφωνα με τους Κινέζους. Κάθε έκθεση θα έχει έκταση περίπου 600 τ.μ. και εκτός από αυτοκίνητα, θα διαθέτει όλα τα προϊόντα της Xiaomi, οπως tablet, smartphone, laptop, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α.

Αρχικά, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν στην κινεζική αγορά, ενώ θα ακολουθήσουν αυτές των ΗΠΑ και της Ευρώπης.

Πηγή: sport24.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + eleven =