αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Xiaomi ανακοίνωσε ότι είναι μέσα στους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως. Έκανε αναφορά και στην Ελλάδα

Η Xiaomi ανακοίνωσε ότι είναι μέσα στους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως. Έκανε αναφορά και στην Ελλάδα

Η Xiaomi παρουσίασε πριν από λίγες ώρες δύο νέες προσιτές συσκευές, τα Redmi 5 και Redmi 5 Plus. Όμως, μαζί με την επίσημη ανακοίνωση των smartphones, η εταιρεία δημοσίευσε και τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου της χρονιάς, τα οποία μαρτυρούν την παγκόσμια επιτυχία που βιώνει ως κατασκευαστής.

Συγκεκριμένα, η Xiaomi ανακοίνωσε πως έχει αποστείλει 27.6 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως μόνο μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2017. Ο Κινέζικη εταιρεία βρίσκεται στην πέμπτη θέση της σχετικής λίστας των κορυφαίων κατασκευαστών παγκοσμίως, πίσω από τις Samsung, Apple, Huawei και Oppo. Η ποσοστιαία μεταβολή της Xiaomi σε πωλήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες ήταν μακράν η μεγαλύτερη (ανοδικά) από εκείνες των ανταγωνιστών, με 102.6%. Πρόκειται για μια τεράστια πρόοδο, η οποία μάλιστα μοιάζει πως θα συνεχιστεί, αφού η Xiaomi διατηρεί την πολιτική της με κυκλοφορίες οικονομικών προτάσεων που όμως ενσωματώνουν ανταγωνιστικά τεχνικά χαρακτηριστικά.

xiaomi_statistics_q3_2017

Επιπλέον, όπως διαβάζουμε στο Techblog.gr, η εταιρεία ανακοίνωσε πως βρίσκεται ανάμεσα στους πέντε πιο επιτυχημένους κατασκευαστές σε 14 χώρες (εκτός της γενικής παγκόσμιας κατάταξης). Να σημειωθεί πως στην Ινδία κατέχει την πρώτη θέση μαζί με την Samsung. Ανάμεσα στις προαναφερθείσες 14 χώρες βρίσκονται και 4 Ευρωπαϊκές, με μια εξ’αυτών να είναι και η Ελλάδα. Η πορεία των Xiaomi smartphones στην αγορά της χώρας μας είναι μόνιμα ανοδική. Ιδιαίτερα το Xiaomi Redmi Note 4 (μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, 4X) έχει κάνει… πάταγο στην Ελλάδα λόγω της χαμηλής τιμής, της ποιοτικής κατασκευής και των αξιόλογων χαρακτηριστικών του.

Δεν τίθεται αμφιβολία πως η Xiaomi στοχεύει προς την κορυφή. Οι αριθμοί της είναι σχεδόν μόνιμα ανοδικοί και οι συσκευές της γίνονται ανάρπαστες στην πλειοψηφία των αγορών που διατείθενται. Ίσως είναι θέμα χρόνου μέχρι ο Κινέζος κατασκευαστής να ανακηρυχθεί ο μεγαλύτερος της κατηγορίας του. Αν εξακολουθήσει να παρουσιάζει smartphones σε αισθητά χαμηλότερες τιμές από τους ανταγωνιστές, η συνεχή επιτυχία μοιάζει βέβαιη.

xiaomi_statistics_q3_2017 2

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty + eleven =