αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Under Armour απολύει 600 εργαζομένους της

Η Under Armour απολύει 600 εργαζομένους της

Ο κατασκευαστής αθλητικών ειδών Under Armour Inc ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 600 υπαλλήλους από το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό του. Όπως λέει η εταιρία, προχωρά σε αυτή την κίνηση μετά το «πλήγμα» που είχε λόγω του κορονοιού.

Η εταιρία απασχολεί συνολικά 15.800 εργαζομένους (καταγραφή 2018).

O κολοσσός των αθλητικών ειδών για τον οποίων συζητάμε, ξεκίνησε το 1996, από ένα… διαμέρισμα. Ο νεαρός Kevin Plank ξεκίνησε την Under Armour από το διαμέρισμα της γιαγιάς του. Μάλιστα, αυτή ήταν η έδρα του brand για δύο χρόνια. Ως το 1998. Τότε η εταιρία μετακόμισε σε κανονικά γραφεία, αφού είχε ήδη αρχίσει να καταγράφει ανάπτυξη και να κάνει πωλήσεις.

Το 2005 η εταιρία μπήκε στο χρηματιστήριο. Ακολούθησε ακόμα μεγαλύτερη άνοδος. Το 2010 η εταιρία ξεπέρασε τα 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις.

Η διαδρομή ωστόσο δεν ήταν πάντα στρωμένη με ροδοπέταλα. Το 2017 ήταν ίσως η πιο δύσκολη χρονιά για την εταιρία, με τις μετοχές της να καταγράφουν πτώση περίπου 40%. Η «ορμή» της Under Armour είχε εμφανίσει σημάδια επιβράδυνσης, λόγω και του έντονου ανταγωνισμού. Ένα χρόνο μετά ο Plank ανακοίνωσε ένα πλάνο περικοπών- προέβλεπε «ψαλίδι» 3% του εργατικού δυναμικού της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο.Παρά τις δυσκολίες η εταιρία κατάφερε να ανακάμψει και πάλι.

Αξίζει όμως να δούμε τους αριθμούς συνολικά, για να καταλάβουμε όλη αυτή την επιχειρηματική διαδρομή. Το 1996, στην πρώτη χρονιά της, η Under Armour έκανε συνολικές πωλήσεις ύψους 17.000 δολαρίων. Το 2018, η εταιρία έκανε πωλήσεις 5,2 δισ. δολαρίων.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × two =