αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΗ UBS βλέπει αυξημένη ζήτηση για κρυπτονομίσματα και δηλώνει… επιφυλακτική

Η UBS βλέπει αυξημένη ζήτηση για κρυπτονομίσματα και δηλώνει… επιφυλακτική

Τα κρυπτονομίσματα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν αρκετή θεμελιώδη αξία ώστε να θεωρηθούν σημαντική επενδυτική ευκαιρία, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της UBS. «Βλέπουμε αυξημένη ζήτηση στα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού, αλλά πιο συγκεκριμένα για τα κρυπτονομίσματα, είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί», δήλωσε o Ralph Hamers.

«Ο λόγος που παραμένουμε επιφυλακτικοί είναι ότι θεωρούμε δύσκολο να διαπιστώσουμε θεμελιώδη αξία σε κάποιες από αυτές τις επενδυτικές ευκαιρίες. Θεωρούμε ότι είναι περισσότερο κερδοσκοπικές κινήσεις παρά επενδυτική ευκαιρία».

Η UBS έχει επιλέξει να μείνει έξω από το παιχνίδι, τη στιγμή που οι περισσότερες επενδυτικές τράπεζες, όπως η Morgan Stanley, η JP Morgan και η Goldman Sachs έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν στους πελάτες τους πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα μέσω συνδεδεμένων επενδυτικών προϊόντων.

Ωστόσο, η ελβετική τράπεζα έχει πάρει θέση σε διάφορες επενδύσεις στην τεχνολογία πίσω από τα κρυπτονομίσματα, γνωστή ως blockchain, καθώς συμμετέχει στο Fnality, μια κοινοπραξία τραπεζών που χρησιμοποιούν το blockchain για να διακανονίζουν διασυνοριακές συναλλαγές ενώ συμμετέχει και στην πλατφόρμα we.trade για διακανονισμούς συναλλαγών με βάση την τεχνολογία blockchain.

Σημειώνεται ότι σχεδόν 8 στους 10 θεσμικούς επενδυτές αναφέρουν ότι τα ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού θα πρέπει να περιλαμβάνονται στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, σύμφωνα με έρευνα της Fidelity.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 − six =