αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ TikToker που βγάζει 300.000 δολάρια κάνοντας Excel tutorials, δίνει μερικές συμβουλές σε όποιους θέλουν να γίνουν influencers

Η TikToker που βγάζει 300.000 δολάρια κάνοντας Excel tutorials, δίνει μερικές συμβουλές σε όποιους θέλουν να γίνουν influencers

Για την Kat Norton -γνωστή και ως Miss Excel- γράφαμε σε προηγούμενο άρθρο εδώ στο It’s Possible. Πρόκειται για την 27χρονη TikToker που έχει χτίσει το δικό της success story και βγάζει πολλά χρήματα κάνοντας Excel tutorials με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο. Εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση και το εργασιακό άγχος που έφερε η πανδημία, για να γίνει viral στο Tik Tok. Γνωρίζοντας ότι αρκετοί άνθρωποι παιδεύονται με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να εργαστούν εξ αποστάσεως, η Miss Excel άρχισε να κάνει tutorials σχετικά με το Exel.

Η ίδια μιλώντας στο Forbes, δίνει τώρα τις δικές της συμβουλές σε όσους θέλουν να γίνουν social media influencers και να φτιάξουν το δικό τους κοινό. Και μάλλον κάτι θα ξέρει, αφού όπως σημειώνει το Forbes, η 27χρονη με όλη την digital δραστηριότητα της, βγάζει ακόμα και 300.000 δολάρια τον μήνα.

Η συμβουλή της σε όποιον/α θέλει να γίνει influencer είναι να κάνει αυτό που αποκαλεί «ακατάστατη δράση» (δηλαδή να κάνεις το βήμα χωρίς να περιμένεις). «Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε ότι θα είναι πάντα πιο εύκολο να παραμείνετε στη ζώνη άνεσης σας και να αποφύγετε την δράση τώρα. Το υποσυνείδητό σας θα προσπαθήσει να σας κρατήσει στη θέση σας! Χρειάζεται συνειδητή και συνεπής προσπάθεια για να πολεμήσεις αυτά τα υποσυνείδητα μοτίβα και να βγεις από τη στασιμότητα», λέει.

«Όσο περισσότερο κάνετε ‘ακατάστατη δράση’, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ωθήσετε τον εαυτό σας προς τα εμπρός» τονίζει και συμπληρώνει ότι αυτή η τακτική ήταν ο καταλύτης για την ανάπτυξη της επιχείρησής της μέσα σε λίγους μήνες.

Ένα «ακατάστατο» βήμα που έκανε ήταν να ξεκινήσει επίσης το Instagram. Τα βίντεο της στο TikTok έχουν πολλές χιλιάδες προβολές και αρκετούς χορηγούς. Το Instagram της έφτασε τους 200.000 followers σε μόλις 10 ημέρες.

H Kat Norton λέει ότι το viral περιεχόμενο είναι ένα ακόμα «μυστικό επιτυχίας». Η δημιουργία βίντεο που όλοι θέλουν να δουν μπορεί να βοηθήσει. Έχει και μια συνταγή επιτυχίας: Λέει ότι πρέπει να κάνεις κάτι δημιουργικό και καινούργιο, να ρισκάρεις με μια ολοκαίνουργια ιδέα (η ίδια χορεύει με φόντο… το Excel). Ναι, ακόμα και να συνδυάσεις δύο πράγματα που δείχνουν ότι… δεν κολλάνε μεταξύ τους. Όπως εξηγεί, η ίδια συνδύασε κάτι που ίσως θεωρείται «βαρετό» (τα Exel Tutorials) με κάτι απρόσμενο όπως ο χορός με μοντέρνα τραγούδια. «Συνδυάζοντας δύο πράγματα που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, δημιουργείται μία συζήτηση», λέει χαρακτηριστικά

Παράλληλα, πρέπει να προσφέρεις κάτι πρακτικό και χρήσιμο. Η Kat Norton λέει ότι το περιεχόμενο πρέπει να έχει έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Να δίνει αξία και γνώσεις σε αυτόν που το βλέπει.

Η 27χρονη, η οποία είναι αυτοδίδακτη, λέει ότι το κύριο εμπόδιο για να ξεκινήσετε κάτι δημιουργικό όπως το project Miss Excel, είναι να μην πιστεύετε στον εαυτό σας. Λέει ότι όλοι έχουν δημιουργικές ιδέες, αλλά κάποιοι από εμάς απλά δεν το γνωρίζουμε ακόμα.

«Έμαθα ότι χρειάζομαι τουλάχιστον μια ώρα brainstorming για να μπω σε μια κατάσταση δημιουργικής ροής», λέει, κοιτάζοντας πίσω στη δημιουργία των πρώτων της βίντεο. «Σε όλη τη διάρκεια της εταιρικής μου καριέρας, δεν διέθεσα ποτέ στον εαυτό μου τέτοιο χρόνο. Έτσι, ποτέ δεν αξιοποιούσα πλήρως τις δημιουργικές μου δυνατότητες. Δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο δημιουργική ήμουν γιατί ποτέ δεν έδωσα στον εαυτό μου τον χώρο να είμαι».

Και μετά ξεκίνησε το δικό της digital project. «Εστίασα όλη μου την ενέργεια στη δημιουργία δωρεάν περιεχομένου που βοηθούσε τους ανθρώπους», λέει. «Με τη σειρά του, αυτό μου έφερε ένα τεράστιο κοινό και δημιούργησε εμπιστοσύνη με την κοινότητά μου. Οι άνθρωποι μάθαιναν ήδη μαζί μου (και διασκέδαζαν με αυτό επίσης!) οπότε μέχρι να ξεκινήσω ένα μάθημα, η κοινότητά μου ήταν έτοιμη να βουτήξει σε αυτο! Ξεκίνησα να δημιουργώ αντίκτυπο πριν από τα χρήματα, και η επιχείρηση ήρθε μετά με φυσικό τρόπο».

Η Miss Exel έχει σήμερα αναπτύξει μια κοινότητα με περισσότερους από 718.000 followers στο TikTok. Και πάνω από 570.000 followers στο Instagram. Οι αριθμοί συνεχίζουν να αυξάνονται…

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − two =