αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΗ Tesla ξεπέρασε σε αξία την Ford και έγινε η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία

Η Tesla ξεπέρασε σε αξία την Ford και έγινε η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία

Το ράλι της μετοχής της Tesla βοήθησε την κατασκευάστρια ηλεκτροκίνητων οχημάτων να “προσπεράσει” την Ford Motor σε χρηματιστηριακή αξία και να γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η μετοχή της Tesla ανήλθε ενδοσυνεδριακά στο επίπεδο-ρεκόρ των 294,15 δολαρίων, με άνοδο 5,7%. Κινείται, μάλιστα, σε τροχιά για να κλείσει σε ιστορικό υψηλό επίπεδο, δηλαδή πάνω από τα $286,04 δολάρια της 4ης Σεπτεμβρίου του 2014. Είναι σήμερα η μετοχή του Nasdaq 100 με την υψηλότερη απόδοση.

Η άνοδος της μετοχής της Tesla, διαμορφώνει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα $47,7 δισ. δολάρια έναντι 44,1 δισ. δολαρίων της Ford. Πρώτη σε κεφαλαιοποίηση παραμένει η General Motors με σχεδόν 51 δισ. δολάρια, όπως σημειώνει το Capital.gr.

Την Κυριακή η Tesla ανακοίνωσε τα προσωρινά στοιχεία για τις παραδόσεις οχημάτων που ήταν καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών, γεγονός που έδωσε ώθηση στη μετοχή καθώς ερμηνεύτηκε από την αγορά ως σημάδι ότι η εταιρεία θα λανσάρει κανονικά το πολυναμενόμενο sedan Model 3, αργότερα μέσα στο έτος, όπως αναμένεται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve + eleven =