αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΗ Tesla ανακαλεί 123.000 οχήματα της (και η μετοχή της πέφτει)

Η Tesla ανακαλεί 123.000 οχήματα της (και η μετοχή της πέφτει)

Πτώση 4% σημείωσε χθες η μετοχή της βιομηχανίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla, μετά την απόφασή της να ανακαλέσει 123.000 οχήματα της σειράς Model S, τα οποία κατασκεύασε πριν από τον Απρίλιο του 2016. Στη σχετική της ανακοίνωση, η καινοτόμος αυτοκινητοβιομηχανία τονίζει ότι η ανάκληση αφορά αποκλειστικά το εν λόγω μοντέλο και όχι τις σειρές Model 3 ή Model X.

Ως αιτία της ανάκλησης ανέφερε προβλήματα στο σύστημα του υδραυλικού τιμονιού. Τόνισε, πάντως, ότι τα προβλήματα δεν είναι τόσο σοβαρά ώστε να ακινητοποιείται το όχημα, απλώς αναγκάζεται ο οδηγός να καταβάλει μεγαλύτερη δύναμη. Προσέθεσε, επίσης, ότι τα προβλήματα παρουσιάστηκαν μόνον σε περιοχές όπου επικρατεί δριμύ ψύχος και όπου χιονίζει και οι Αρχές ρίχνουν αλάτι στους δρόμους.

Πάντως, η εταιρεία επέλεξε να ανακαλέσει αυτό το μοντέλο ανεξαρτήτως περιοχής και κλιματικών συνθηκών. Τονίζει, παράλληλα, ότι δεν έχουν παρουσιαστεί ατυχήματα που να οφείλονται στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ούτε ανελήφθη κάποια πρωτοβουλία εναντίον της από την πλευρά των εθνικών αρχών. Η απόφαση της Tesla συμπίπτει με ένα θανατηφόρο τροχαίο στο οποίο εμπλέκεται όχημά της τύπου Model X. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ των Financial Times, η εταιρεία απέφυγε να διευκρινίσει αν τη στιγμή της σύγκρουσης το όχημα κινούνταν με το αυτόματο σύστημα οδήγησης του λογισμικού Autopilot. Εσπευσε, ωστόσο, να υπεραμυνθεί της τεχνολογίας των αυτοκινούμενων οχημάτων. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι από το 2015, οπότε κυκλοφόρησαν στην αγορά οχήματα αυτής της σειράς με το λογισμικό Autopilot, κινήθηκαν με αυτό σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας στο Σαν Φρανσίσκο 85.000 φορές χωρίς να σημειωθεί κανένα ατύχημα.

Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει, επίσης, ότι ο ιδρυτής της Tesla Ελον Μασκ έχει κατακτήσει διεθνή φήμη χάρη στα αυτοκινούμενα οχήματα της εταιρείας του. Δεν παίρνει, όμως, πάντοτε τις καλύτερες βαθμολογίες όταν αξιολογείται η ποιότητά τους. Σε πρόσφατες έρευνες μεταξύ καταναλωτών, η αξιοπιστία των οχημάτων της εταιρείας χαρακτηρίστηκε «μεσαία», ενώ πέρυσι προέκυψε πως το Model X ήταν το λιγότερο αξιόπιστο ανάμεσα στα οχήματα που εξετάστηκαν.

Πηγή: Καθημερινή

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × five =